Pozeba 2021

Odgovori
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hja, Svečnica zelena, Velika Noč snežena. Pa naj še kdo reče, da stari pregovori ne veljajo več. Le minus v temperaturah naj se še malo razkroji pa bo kar šlo.
krnekdo

Ja le poglej malo po letih nazaj, kako NE držijo. Pa tudi če "za zihr" vzameš eno tedensko okno dogodka.

Pa btw, 2.2. je bil letos sneg na tleh po večini države. Torej pregovor ne drži
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

A, ha, potem še bolj drži . Saj konkretno danes snega, razen v gorah, ni. Wink Laughing
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Mene pa zanima ali je kdo škropil z vodo, ko je začelo zmrzovti? S tem bi cvetove oblil z ledenim oklepom. Bi pomagalo ali celo škodilo? Več kot škodit ne more._________________lp
Davorin
krnekdo

muha je napisal/a:
A, ha, potem še bolj drži . Saj konkretno danes snega, razen v gorah, ni. Wink Laughing

Ja sej, kdor išče ta najde. Pa magari je 2 tedna kasneje, z dovolj nizkimi kriteriji se vedno kaj dobi.
Pa tudi ne drži. V LJ 2.2. ni bilo snega. Po notranjski tudi ne. Drugje je večinoma bil. Kaj pa zdej? Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

krnekdo je napisal/a:

Pa tudi ne drži. V LJ 2.2. ni bilo snega. Po notranjski tudi ne. Drugje je večinoma bil. Kaj pa zdej? Laughing

Preden sem napisala, sem preverila spletne kamere na nekaterih gorenjskih lokacijah: Planica, Bled, Zgornje Jezersko, celo prelaz Ljubelj - snega ni. Tudi Blegoš kaže golo zemljo. Prav tako vsa niže ležeča štajerska smučišča , enako na Dolenjskem (razen slike iz Kočevja, ki pa nosi datum 7.1.2021) Wink
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Razmišljam, da bi jutri sadike jagod in mladik maline enostavno pokril z zastirko iz miskantusa in jo potem v četrtek/petek enostavno pobral z gred.
Upam samo, sadikam "tema" ne bi preveč škodila.
Je kdo že kdaj delal kaj takega?
Zavil pa bom asimine ter mlajša drevesa breskev, hrušk in jablan. Upam, da ne bo zmanjkalo koprene...
Juarez

Odgovor Napisal/-a Juarez »

Davorin je napisal/a:
Mene pa zanima ali je kdo škropil z vodo, ko je začelo zmrzovti? S tem bi cvetove oblil z ledenim oklepom. Bi pomagalo ali celo škodilo? Več kot škodit ne more.

Preberi si malo ta dokument, ki sem ga našel na spletu. Piše o pozebah na splošno, občutljivosti posameznih sadnih vrst in sort ter različnih načinih zaščite pred pozebo.

https://www.kgzs.si/uploads/dokumenti/strokovna_gradiva/tehnoloska_navodila_za_zascito_pred_spomladansko_pozebo_v_sadjarstvu_2018.pdf
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

crtj je napisal/a:
MS za minulo noč napovedi minimuma od -1 do +1, realizirano +2,5.
Zaenkrat OK (je izjavil letevši mimo tretjega nadstropja).

Kakor je prej falilo v eno smer, je zdaj v drugo: MS trenutno -3, pod nulo od cca 23h. tako da pri nas smo že globoko zakoračili v "bo kar bo".
Odgovori