Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kitajska volčja jagoda - Goji lycium
Tole je definitivno goji in ne boš se ga zlahka rešila, kar nekaj let ga boš še pulila iz istega mesta, ker odžene vsak pozabljen del korenine. Zato kar pridno puli in puli (nikar ne obrezuj)..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
To se je zgodilo tudi meni.
Presadil sem jo v bližino trt, ker ni bila v ogradi mi jo je verjetno srnjak izruval.
Tam kjer sem jo izkopal pa je cel šop poganjkov.
No bo vsaj kaj za presajati v jeseni._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Presadil sem jo v bližino trt, ker ni bila v ogradi mi jo je verjetno srnjak izruval.
Tam kjer sem jo izkopal pa je cel šop poganjkov.
No bo vsaj kaj za presajati v jeseni._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
crtj je napisal/a: |
Premikam se z noname goji rastlin odvratnega okusa na domnevno okusno žlahtno varianto (NO1). Zanima me, ali je enostavno izvedljivo gojiti jih kot grm, brez opore za plezanje. Hvala! |
Se mi zdi da te razumem kaj želiš.
To bo najbolj simpl vzgoja, verjetno pa malo manj prijetno obiranje (sklanjanje).
Jaz bom letos dokončal oporo, da bodo lahko na debelcu. Razlog je obvladovanje površine do debla (zastirke, košnja, plevel, ...) in poravnan križ.
Sta pa mi tekom zime na žalost propadla oba primerka tipa NO1.
Me zanima koliko je okusnejša in upam, da boš dejansko izvedel premik, ter tudi poročal o dejstvih. Utegnil bi ti slediti. (vsaj delno)
muha je napisal/a: |
juglans, a NO1 te bolgarske, ki si nam jih lani priskrbel? |
Ja, ne, ... no takole je.
Vsi smo dobili sorto JB 1, ki ima širše listke in manj okusne plodove, a zato večji pridelek.
Toda šele ob prevzemu naše skupne nabave se je izkazalo, da je dobil možakar še eno sorto. (JB 4 ali JB X, ni vedel natančno) Ob naročanju sem ga spraševal po še preostalih sortah, vendar je bilo menda neizvedljivo. (JB 4 in JB X sta enak tip, kot NO 1)
Skratka, to drugo "presenečenje" mi je kasneje predstavil kot nekoliko manj rodno, vendar pa z boljšim okusom. Uspel sem dobiti dva vzorčka, podivjano zrastlo pa mi je tudi obžalovanje zakaj nismo mogli nabaviti te sorte. A se je kasneje izkazalo kot obžalovanje brez podlage. Revčka (vzorčna) mi v celem letu nista nič zrastla, sedaj spomladi sta pa suha. Usoda ni bila na njuni strani. Človek mi tudi ni vedel povedati kaj je mišljeno pod "There are several specific requirements related to the planting period and the first months of the growth".
Ostale sadike so bile zelo bujne in sem že uspel zaznati rodnost, kakor tudi okus. JUHUHU. Ni kar tako, skromno prgišče pusti sled v 2l smutija.
Me zanima kako se bodo ptiči kremžili? He, he,
juglans je napisal/a: |
Ostale sadike so bile zelo bujne in sem že uspel zaznati rodnost, kakor tudi okus. JUHUHU. Ni kar tako, skromno prgišče pusti sled v 2l smutija. Me zanima kako se bodo ptiči kremžili? He, he, |
Ha, ha, mogoče jih ne bo niti treba pokrivat . So pa te jagode očitno silno zdravilne , če upoštevaš, da so zdravila praviloma grenka .
battagelli je napisal/a: |
Pred časom sem preko skupnega nakupa katerega je izvršl Jugaluns pridobim 20 sadi Goji jagod iz Bolgarije. Z njimi sem izredno zadovoljen saj smo jih obirali skoraj do decembra. Nevem kakšna sorta je to,zanima me pa tudi sorta Lycium barbaun,in pa Lycium chinense i kakšne so razlike med njimi. Predvsem kje bi nabavil sadike |