Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Korenje - Daucus carota L.

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Letos bom spet z nejevoljo sejala korenje. Imam kar nekaj različnih sort. Nimam pojma, kaj delam narobe, šment vzkali v par procentih. Prejle mi je mož pripravil gredo, pa nisem ziher, ali naj sejem po celi površini, ali naj sejem v vrste in dajam vmes medkulturo. Ste že sejali korenček? Je še za počakati?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Najbrž ga polži pomlacajo, ga imajo izredno radi še isti moment, ko vznikne.
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Jaz sem ga posejala prejšnji vikend, v vrste, medvrstna razdalja 20 cm, 3 vrste rumenega, 3 vrste Nantes, včeraj pa sem slišala, da se različnih sort menda ne seje na isto gredo. Korenček bom sejala vsaj še enkrat.
Perdihova pravi, da se zgodaj sejan korenček v zemlji boljše in dolgo ohrani oziroma, da ne postane lesen, pozno sejanega pa moraš takoj ko zraste pospraviti, ker oleseni._________________Lp

Nauta
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz korenja tudi še nisem pogruntala. Lani sem ga sejala 4x, pa ga ni bilo za 2kg Crying or Very sad . Prvo sejani sploh ni vzklil. Letos sem g nekaj sejala na sneg (za probo), ostalega bom pa kones meseca v gajbice, da bo dvignjen. me zanima, ali bo res bolje naredil kot do slej._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tele dni je zelo suho. Mogoče ne bi bilo odveč, če bi ga zaradi zadrževanja vlage in zaščite pred vetrom pod kopreno pokrili še s časopisnim papirjem. Preden je prišla na trg koprena, je bilo to standardno pomadansko pokrivalo.

Isto velja tudi za peteršilj, ker oba kar dolgo kalita in če se vmes že napeto ali nakaljeno seme povsem presuši, najbrž ni dobro.

Jaz na prosto še nisem nič sejala. Ko bom, in če se bo takole vreme nadaljevalo, bom pokrila, občasno zalila in sproti kukala pod papir.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Običajno posadim vrsto čebulčka,posejem vrsto korenja in to ponovim.Ako ga seješ v vrste ga je lažje preredčit.Do sedaj je še vedno lepo vzklil.Drži pa da so pri nas močne rose.
bobolino

Hvala za vse nasvete. Ravno sva nabavila tudi kremenčevo mivko, granulacije 0 do 4mm, da še bolj prerahljava zemljo. Za vsak slučaj bom okoli sejane grede nasula sluxx, prekrila s kopreno, pa da vidimo, ali bo kaj sreče._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Poveš kaj o tej kremenčevi mivki? Proizvajalec, kje si jo kupila,......prosim.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni korenček vsa leta kali srednje dobro (ali pa srednje slabo, kakor se vzame). Nisem pomislila na polže, pa tudi pokrivala ga nisem. Letos ga bom, kopreno sem že kupila, časopisni papir pa tudi imam. Upam na večji pridelek, naši trije tamali ga radi grizljajo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
bobolino

Metulc, vzela sem tega, stane pod 3 evre http://www.kema.si/si/vsebina/produkti/po-produktnih-skupinah/kremenovi-peski-v-vrecah/135. Da prerahljam gredico. Muha, je papir dovolj za prekrit? Koliko plasti in ali se zaliva preko njega ali prevzdigneš in zaliješ?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori