Velikostročni (slonji) česen - Allium ampeloprasum

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Marca ga bom dal na gredo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jeseni mi je znanec prinesel nekaj strokov ogromnega česna. Glede na vse, kar ste na to temo že povedali, sumim, da imam Slonji česen. Ko sem ga posadila (novembra), je že malce odganjal, vendar do danes še ni pokukal iz zemlje. Zanima me, ali bi že moral biti zunaj, ali ne. Kakšne so vaše izkušnje. Če bo vzklil in mu bo pri meni všeč, se bom pridružila Muhini akciji in ga razmnožila za ostale, ki bi ga želeli._________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Tudi moj še ni zunaj. Verjetno bi bil, če bi ga sadili oktobra. Mislim, da ni panike in bo čisto vredu. Prejšnjo sezono sem ga dobil zelo pozno in posadil 4 stroke že bolj proti decembru, če ne že kar v decembru (se ne spomnim). Vem, da sem ga porinil kar med ostale, ki so že bili posajeni. So zrasli 4 velikani, sicer bolj po višini (skoraj 2m) kot debelini, ampak je bilo kar zanimivo. Okusa pa niti probal nisem. Nekaj sem razdal, ostalo na novo posadil.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bicikel, hvala. Me prav zanima, kaj (če) bo zrastlo._________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Seveda bo, česen je trdoživa reč Wink
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
Je velik cca 13 cm. Sem pa desno od njega posadila one zarodne micene česneke, vendar še ni nič ven. Je samo kurja črevca. Jo kar pustim, saj rahlja zemljo.
Shrani.si
Teh velikih je 17 komadov.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Cinija, fino zemljo imaš, ravno prav peščeno. Vejetno ti vse lepo uspeva.
Drugače pa je tudi česen lep.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala juglans. Res mi kar dobro raste v tem vrtu. Sem pa že kar precej kamnov pobrala . Se pa pet let že trudim, da v vrt dajem kompost, krtine...
Pa še bo treba delati na tem.
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Eno vprašanje. Jeseni sem posadila slonov česen, kupljen v trgovini. Zelo dobro je kalil, zdaj je že kar velik - kaj pa je v zemlji še ne vem. V tem trenutku že poganja cvetno steblo - ne vem, ali ga naj pustim ali odlomim?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Eno ali drugo. Po mojih izkušnjah cvetenje ne vpliva na debelino česnove glavice.

Jaz sem jih porezala, ampak le zato, da sem jih uporabila v kuhinji.
Odgovori