Stran 6 od 7
Objavljeno: Sr Maj 09, 2018 2:27 pm
Napisal/-a stara postaja
V tej temi na prejšnji strani je Sonceluna opisala svojo izkušnjo: eno samo noč je jeseni pustila na mrazu na terasi A. aborescens, pa jo je pobralo, tudi iz korenin ni pognala. Mislim, da bi A. vera še manj verjetno, glede na to, daje bolj sočna kot ab., ki ima kar čvrsto steblo._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Objavljeno: Če Maj 10, 2018 7:53 pm
Napisal/-a Venusta
Tudi jaz sem jo samo eno premrzlo noc pustila zunaj in je bilo konec z njo
Objavljeno: So Maj 04, 2019 9:28 pm
Napisal/-a Dajmar
Sem jo dal nazaj v garažo, sepripravlja za cvet.
Objavljeno: So Maj 04, 2019 11:20 pm
Napisal/-a mravlja
Dajmar, tako lepe pa še nisem videl.
Objavljeno: Ne Maj 05, 2019 7:38 am
Napisal/-a muha
Dajmar: Komaj čakam, da vidim cvet. Ti je zacvetela že kdaj prej?
Moja arborescens se je tudi lepo razkošatila, odkar sem jo pred dobrim letom presadila v večjo posodo. Kako je to ena skromna rastlina! Nič je ne gnojim, zalivam le pičlo pa ne izgleda, da bi kaj pogrešala.
Objavljeno: Po Maj 06, 2019 12:08 am
Napisal/-a BorutL
Pohvalno.
To bo semen.
Objavljeno: Če Jun 06, 2019 11:10 pm
Napisal/-a Dajmar
Objavljeno: Če Jun 06, 2019 11:21 pm
Napisal/-a Melona
Posebna lepota.
Objavljeno: Pe Jun 07, 2019 8:34 am
Napisal/-a muha
Zanimivo, prvič vidim. Na takle način razvije cvetno steblo moja Hawortija
Objavljeno: Po Jun 01, 2020 11:06 pm
Napisal/-a muha
Moja aborescens v loncu se je zadnja leta pošteno razkošatila. Kar klicala je po obrezovanju pa sem si namislila, da bi naredila zdravilni napitek. Nisem je krajšala, ker v receptu za napitek omenjajo starost vsaj 3 leta, vrhovi so pa mlajši. Oskubila sem samo starejše liste. Nisem si predstavljala, koliko listov je treba za 350 gramov. Recept nekaj omenja 3 liste, mojih je bilo raje 30. Tudi zato, ker piše, da se je vsaj en teden pred rezanjem listov za pripravek ne sme zalivati, da ne bi bili preveč vodeni. Posledično so skoraj uveli in lahki.
No, proceduro sem s pomočjo asistentke izpeljala v mraku. Tako, naj bi se delalo, ker svetloba menda hitro uniči zdravilne sestavine (zato je treba kasneje tudi steklenico, v kateri napitek hranimo, z nečim oviti). Porezali sva bodice in konice, vse skupaj z medom in žganjem vrgli v multipraktik in zmiksali. A multipraktik za to ni najbolši. Mora biti blender ali vsaj palični mešalnik. Multipraktik ne seseklja dovolj drobno in potem ves nesesekljani zeleni del priplava na vrh.
Zadeva je čudovito grenka , kljub medu. Alkohol se čuti le v začetku, po enem dnevu v hladilniku alkoholnega priokusa ne zaznavam več ali pa sem se privadila. Če je napitek toliko zdravilen, kot je grenak, potem ga je eno samo zdravje.