Arnica montana - arnika
-
Živjo!
No letos pa je arnik ogromno glede na prejšnja leta!
Do sedaj smo jih namakali v šnopsu, sem pa nekje zasledil da jih tudi v olju. Verjetno olivnem...
No, pa me zanima ako kdo tole prakticira kako to počne in kakšna je potlej namembnost. Se isto uporablja za rane itd?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
No letos pa je arnik ogromno glede na prejšnja leta!
Do sedaj smo jih namakali v šnopsu, sem pa nekje zasledil da jih tudi v olju. Verjetno olivnem...
No, pa me zanima ako kdo tole prakticira kako to počne in kakšna je potlej namembnost. Se isto uporablja za rane itd?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
-
- Kraj: Rimske Toplice
Jaz bom na soncu in arniko bom, vsaj v alkoholu, pustila noter. Ker ne vidim razloga, da ne bi. Bom pa v obe tekočini dala posušeno, vsaj za olje je to bolj varno, ker sicer ostane v njej voda in je kar nekaj možnosti, da se namok pokvari.
Bo pa treba najti nadomestno vrsto, ki ja v farmaciji tudi dovoljena v enake namene in se jo brez posebnega truda goji doma. Arnica chamissonis
Bo pa treba najti nadomestno vrsto, ki ja v farmaciji tudi dovoljena v enake namene in se jo brez posebnega truda goji doma. Arnica chamissonis
-
metuljc je napisal/a: |
Bo pa treba najti nadomestno vrsto, ki ja v farmaciji tudi dovoljena v enake namene in se jo brez posebnega truda goji doma. Arnica chamissonis |
Kako je ta svet Čudovit. Pa spet nekaj novega vem.