Polži

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Poleti, ko je huda vročina, je slama kar OK, vsaj sama med paradižniki lani te zalege nisem opazila. Paradižnik sem zastrla šele, ko je vročina že pritisnila. Po potkah sem vseeno natrosila polžomor, pa v vročem jih ni bilo. Deževje je pa druga pesem, takrat prilezejo od vsepovsod. Lani sem jih nabrala v sosedovi visoki travi cele nosilne vrečke, sem pa s tem povečini preprečila prodor na mojo njivo in vrt.
Letos pa je teh 2-5 cm golazni toliko, da je groza Twisted Evil_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Marijav, se strinjam glede slame, polži je suhe ne marajo, ko pa se enkrat razmoči, se radi tam skrivajo. In sem delala podobno, zastirala in odstirala, zdaj pa prehajam na listno zastirko in je veliko bolje. Zaenkrat sem odkrila le dva mala redčkota, tako da predvidevam se v listju ne skrivajo in jim ni preveč všeč. Smile
zuf
Kraj: Kališovec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zuf »

Kata, jaz bi slamo skompostiral in za zastiranje uporabil kompost - v primeru, da imaš probleme s polži, sicer pa lahko tudi slamo uporabiš.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Danes sem nalovil polžev, kot že dolgo ne._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Igy je napisal/a:
Danes sem nalovil polžev, kot že dolgo ne.

In kam si jih deponiral?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zelo dobra vaba za polže, ki pa ni ravno za vsak želodec ........pasji ali mačji kakec v bolj tekoči obliki . Pri meni se jih ne manjka Rolling Eyes . Danes sem na njem in ob njem naštela 25 bodočih rdečkarjev Twisted Evil . Tu pa res ni prišlo v poštev drugega kot pest soli.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Mene je pa zjutraj,slinasti gospod pozdravil,kar pred vhodnimi vrati,je takoj stekla akcija,polži stop' pa jih niti ni blo pretirano,enih 30,na celem gruntu,sem pa včeraj nastavil vabo na kompostnik,jih je pa na zadnjo večerjo prilezlo vsaj 200,zdaj pa jim okoli celega grunta natrosim,pa naj se nažirajo stem,da jih iztrebim. dobrodošlica slinasta golazen.[/u]
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

V Leclercu prodajajo trakove iz Ovčje volne.
To naj bi pomagalo kot pregrada proti polžem.
Ste mogoče za kaj podobnega že slišali ali je le še ena trgovska finta ?_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

notranjka je napisal/a:
Feramol tudi jaz uporabljam že tretje leto,
kupujem ga v Merkurju.
1 škatla je bila cca 10€-tam nekje.
.

V našem Merkurju (Lj-Šentvid) sem ga danes zaman iskala. Celo prodajalca sem povprašala, pa je rekel, da ga nimajo. Očitno je vaš bolje založen.

Sem ga pa za 11,95 € po kg dobila potem v naši KZ.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Jaz pa sem uporabljal terminator-ja,cena za 500g je okrog,8 eurov,zdaj pa sem si nabavil Mesurol cena za 250g pa je 5.30 eurov,menda je učinkovitejši,bomo videli,če mi uspe ustavit to nadlogo. ne, ne
Odgovori