Ko srce zaigra......

Odgovori
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Hvala. Res je lepa vrtnica New Dawn. Nekaj posebnega. Prav razmišljam, da bi si omislila še kakšno na standardni podlagi.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Joj, Tjesih, New Dawn na standardni podlagi je pri meni katastrofa. Dva imam in niti enega ne morem spraviti v spodobno obliko. Poganjata zelooo dolge veje na vse strani in to ni ravno to, kar si jaz predstavljam pod lep standard. Po mojem so za standarde bolj priemrne druge sorte vrtnic._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Rene, kje si nabavljala Blue Eden? Ostalo pa.... izvoli vrtnico

Se boš še kaj razpisala o naravnih pripravkih?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
tjesih

Jaz pa sem mislila, da izgleda takole fantastično. Hvala. Bom upoštevala nasvet.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Leeepooooo! Razz
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

O tak standard bi pa jaz tudi imela. Samo kolikor sem gledala slike me tale spominja na Eden Rose. V zivo itak nisem se nobene od teh dveh vrtnic nisem videla...Karkoli ze je je krasen.
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Res fantastičen standard, vsekakor pa tole ni New Dawn. Jaz standardov razen Super Dorothy nimam. So mi drugače zelo lepi, samo v svojem oklolju jih ne vidim. Mi osebno bolj pašejo v rahlo formalni, mestni vrt, kar pa moj ni. Je veliko bolj raztresen, bolj podoben meni Wink

bobolino: Blue Eden izhaja iz Susigardna. Ni bil načrten nakup, bolj me je prevzelo njegovo drugo ime Wild Blue Yonder (divje modra), ki mi v mislih pričara prostranost nebesne modrine ali pa njeno zrcalno sliko v neraziskanih morskih globinah in pa dejstvo da je Carruthova. Malo sem zašla, to so moje osebne fantazije v trenutkih, ko nisem čisto na zemeljskih tleh Embarassed

Naravni pripravki - me je že Muha pocukala za rokav in bom dele zapisov prenesla na forum v zimskih mesecih, drugače pa sem letos preizkušala že tolikokrat omenjen pripravek iz kopriv (tako za škropljenje kot zalivanje) in glede na obnašanje rastlin vem, da bom s tem samo nadaljevala. Sem bila dolgo skeptična tudi sama. Kot bi imela nekje v glavo zasajeno, da tisto kar ni iz trgovine in je zastonj ne učinkuje Shocked, pa sem prišla do zaključka da so to oprani možgani naše dobe in zdaj se temu počasi upiram.
Ker je govora samo o tretiranju rastlin, vedno pozabim omenit, da sem letos uspešno odganjala voluharje z vrta z brozgo iz bezgovega listja. Nalivala sem jo v njegove rove. Sicer zadeva ni trajna, po kakšnem mesecu se vrne, ampak dobi novo dozo in ponovno izgine
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Še ena z ljubeznijo do Carruthovih stvaritev!! Pa Barden mi je tudi pri srcu, a dostop do njegovih vrtnic je skoraj nemogoč..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
tjesih

Res je Eden Rose. Se opravičujem. Sicer pa sem še nekaj standardov našla tukaj: http://www.virag-roses.hr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=28&Itemid=62

Vsi so prav lepi na slikicah pač - pa tudi dostopni.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Super Rene, da si se ukvarjala z naravnimi pripravki. Ko boš utegnila, bom tudi jaz z veseljem premlela tvoje izkušnje._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Odgovori