Menjave jesen 2014
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Plamenka, Bobolino, Tajana, Aladin, Darso, Nauta,
dobite seme rdeče kapucinke.
Seme rdeče kapucinke je pobrano po tleh in z rastline tisto, ki ob dotiku odpade. Čeprav še ni rjavo, predvidevam, da je zrelo oziroma bo pozorelo, ko ga pustimo sušiti. Naberem ga lahko še veliko, če kdo še želi.
Tajana, prosila bi za seme drobnocvetnega vrbovca._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
dobite seme rdeče kapucinke.
Seme rdeče kapucinke je pobrano po tleh in z rastline tisto, ki ob dotiku odpade. Čeprav še ni rjavo, predvidevam, da je zrelo oziroma bo pozorelo, ko ga pustimo sušiti. Naberem ga lahko še veliko, če kdo še želi.
Tajana, prosila bi za seme drobnocvetnega vrbovca._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
Zanima me kako je z zrelostjo semen kapucink. Tudi sama imam več barv, različnih dolžin. Kupila sem jih v Estoniji in so kar solidno kalile. Imeli so pestro ponudbo in sem takrat vzela več barv.
vse kapucinke so še zelene, sveže kot sredi poletja, kar ne ustavijo se. Semena so še vsa zelena, napeta, čeprav tudi odpadajo iz rastline.
Bi rekli, da če so odpadla, oz. ob dotiku odpadejo da so že zrela?
Ker sama še čakam z pobiranjem semen, ker ne vem kako in kaj._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
vse kapucinke so še zelene, sveže kot sredi poletja, kar ne ustavijo se. Semena so še vsa zelena, napeta, čeprav tudi odpadajo iz rastline.
Bi rekli, da če so odpadla, oz. ob dotiku odpadejo da so že zrela?
Ker sama še čakam z pobiranjem semen, ker ne vem kako in kaj._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
- Lpmami
- Kontakt:
Melona, Tiana, dobita.
Iščem še
- fižol visoki, zgodnji, za stročje - ki ni nitast
- čebulček (meni v življenju še ni uspelo dobiti čebulčka iz semena, zadnji neuspeli poskus letos ima v premeru v povprečju 3 cm )
- zarodne čebulice česna (sem se z nekom dogovarjala, pa sem izgubila nit)
- seme zimske solate
- seme zimskih buč (take, ki se ne razraste preveč na široko ali na dolgo, in ne hokaido, to že imam)_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Iščem še
- fižol visoki, zgodnji, za stročje - ki ni nitast
- čebulček (meni v življenju še ni uspelo dobiti čebulčka iz semena, zadnji neuspeli poskus letos ima v premeru v povprečju 3 cm )
- zarodne čebulice česna (sem se z nekom dogovarjala, pa sem izgubila nit)
- seme zimske solate
- seme zimskih buč (take, ki se ne razraste preveč na široko ali na dolgo, in ne hokaido, to že imam)_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
- Lpmami
- Kontakt: