Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Magnolija, ni za obupat, moji vrtni so se tudi šele zbudili iz kome. Najmanj dva meseca se niso premaknili od dveh kličnih listov; največ zaradi letošnje "specialne izvedbe" substrata Asef .
Sedaj gredo proti 25. centimetrom, ampak so precej pretegnjeni, posledica stiske na oknu. Te dni morajo obvezno ven!
Sreča v nesreči, nisem imel problemov in dilem, kdaj jih glede na vremenske zafrkancije posaditi ven, na gredo .
LP_________________mfranc
Sedaj gredo proti 25. centimetrom, ampak so precej pretegnjeni, posledica stiske na oknu. Te dni morajo obvezno ven!
Sreča v nesreči, nisem imel problemov in dilem, kdaj jih glede na vremenske zafrkancije posaditi ven, na gredo .
LP_________________mfranc
Tudi jaz imam vedno Asef zemljo za sejančke. Letos se ni izkazala. Sadike so že na prostem, sem sigurna, da si bodo lepo opomogle. Hvala za spodbudo._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
A mogoče kdo pozna sorto pinpinelifolium? Eno sadiko sem dobila za darilo in nimam pojma, kakšen je in kam naj ga posadim . Visok, nizek ... ? Tudi stric google je bolj bos z njim ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ni sorta, ampak vrsta Solanum (Lycopersicon) pimpinellifolium. https://en.wikipedia.org/wiki/Solanum_pimpinellifolium Divja vrsta. Raste kot nor, grmičasto, visoko, povsod ga je polno. Paradajzki so mini mini in nič kaj dobrega okusa (zame, nekaterim je strašno všeč). Je bil pa izmed vseh mojih daleč najmanj občutljiv na kakršnekoli bolezni. Naredil je tako goščavo, da se ni dalo s tiste strani niti v vrt priti. Nisem ga privezala ali obtrgovala.
Hvala, Jelena!! Pri Jerneju Mazeju sem ga dobila kot darilo ob drugih sadikah . Posadila sem ga v balo slame. Dobro, da si povedala, kako se razraste, da ga bom sproti malo krotila, sicer tudi jaz ne bom mogla v vrt .
Hvala za link, zdaj vse vem .
A galapagos poznaš? Lani sem imela enega in mi je bil zelo všeč. Bil je v bali in preveč v senci, tako da se ni prav zelo razrasel, ampak mini paradajzki so pa izvrstnega okusa. Letos sem mu namenila boljše pogoje . Je bil pa edini, na katerega se ni naselila plesen ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Hvala za link, zdaj vse vem .
A galapagos poznaš? Lani sem imela enega in mi je bil zelo všeč. Bil je v bali in preveč v senci, tako da se ni prav zelo razrasel, ampak mini paradajzki so pa izvrstnega okusa. Letos sem mu namenila boljše pogoje . Je bil pa edini, na katerega se ni naselila plesen ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Rdeč je. Galapagos paradižnika pa še nisem gojila (ne maram takih, ki imajo majhne sadeže). Verjetno gre za to vrsto: http://www.arkive.org/galapagos-tomato/solanum-cheesmaniae/ ?