Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Buče - Cucurbita
obema hvala za predloga, ampak čajot sem lani pridelala 6, za eno juho in za letošnje sajenje. pridelek zelo vprašljiv.
špagetarica? zanimivo, piše, da je res nevtralnega okusa. bom letos poskusila.
hvala.
imam obilo semen maslenke, okoli niso rastle druge buče, le cukini, če kdo hoče seme._________________Lp, Živa
špagetarica? zanimivo, piše, da je res nevtralnega okusa. bom letos poskusila.
hvala.
imam obilo semen maslenke, okoli niso rastle druge buče, le cukini, če kdo hoče seme._________________Lp, Živa
živa: za čajoto je važno, da ima dobro pognojeno, rahlo humusno prst in sončno lego ter sajenje ob pravem času (v lonček sedajle v marcu, na prosto obenem z ostalimi bučnicami). Pa bo pridelek lep. Zelo dobro se obnesejo visoke grede ali kompostniki. Po možnosti na južni strani ob češnji, ki poleti kmalu prične izgubljati liste in imajo plezajoče čajote dovolj svetlobe. Meni je lani ena sama sadika na kompostniku dala čez 80 plodov. Pomembnejše toče k sreči ni bilo.
Muha, sem spremljala prispevke na to temo. Moja je rastla ob loku za vrtnice, na njivi, cel dan sonce, obilno pognojeno, lani tudi suše ni bilo. delati je začela mislim da oktobra in sem jo pustila do prve slane.
sedaj bodo šle s poganjki v lonec z zemljo. bom poskusila tudi to leto. trma
seme špagetarice stripetti pa bo zgleda nemogoče dobiti, zato če ima kdo seme, se priporočam. bom pogledala po trgovinah za seme, po spletu ni videti._________________Lp, Živa
sedaj bodo šle s poganjki v lonec z zemljo. bom poskusila tudi to leto. trma
seme špagetarice stripetti pa bo zgleda nemogoče dobiti, zato če ima kdo seme, se priporočam. bom pogledala po trgovinah za seme, po spletu ni videti._________________Lp, Živa
Živa, v Eurogardnu in Amarantu imajo seme buče špagetarice.
https://www.amarant.si/eko-buca-spagetarica
V kratkem bom šla v Eurogarden, pa ti lahko kupim semena, će želiš.
Tudi jaz sem gojila špagetarico, pa nismo bili preveč navdušeni jedci, zato gojim samo še hokkaido. Mogoče bom letos še maslenko.
https://www.amarant.si/eko-buca-spagetarica
V kratkem bom šla v Eurogarden, pa ti lahko kupim semena, će želiš.
Tudi jaz sem gojila špagetarico, pa nismo bili preveč navdušeni jedci, zato gojim samo še hokkaido. Mogoče bom letos še maslenko.