Stran 51 od 65

Objavljeno: So Avg 24, 2013 10:41 pm
Napisal/-a Aye-Aye
No takole je bilo včeraj, ko prideš domov z dopusta te čaka veselja in dela, čeprav sem sinu naročila naj ko nas ne bo, čim več razdeli in poje, nam jih ostalo takle kup. Cool najprej nabiranje in sortiranje


potem pa celi dan slikanje pa lupljenje, rezanje in kuhanje po barvah Very Happy pa nekaj po sortah, no nekaj bo


in še fermentiranje, nekaj dela tudi še danes, kot bi se z vodenimi barvami igrala Laughing Zanimivo kako lepih in razlinih barv je semenska tekočina in ovojnica.


Še vseeno pa smo tudi nekaj razdelili tudi naokoli. Wink

Me pa zanima kako je z vašimi paradižniki glede okusnosti in sladkobe letos. Se mi zdi da je ena ta boljših sezon, saj je prav vsak paradižnik pri meni izredno okusen in sladek, morda samo ene par sort ni. Smile

Objavljeno: Ne Avg 25, 2013 10:36 am
Napisal/-a Harka
Tudi takole neurejeno lahko rastejo, visijo in štrlijo na vse konce :grin: in uspevajo bolje kot sosedam, ki se z njimi ukvarjajo


Objavljeno: Ne Avg 25, 2013 3:57 pm
Napisal/-a MARIJAV
Irenca, a si prepričana, da je to volovsko srce?_________________Živeti na podeželju je najlepše!

Objavljeno: Ne Avg 25, 2013 4:14 pm
Napisal/-a Plamenka
A-A. zelo lepo, lep pridelek! Verjamem, da je bilo ogromno dela, ko te nekaj časa ni. No, tudi moji paradižniki so letos bolj okusni, lahko ločim posamezne sorte. Tudi na fešti so bili različni po okusu za razliko od lani.
No, jaz še nikoli nisem kuhala po barvah za mezge, vedno vse zmešam skupaj in je potem vse rdeče. Bom pa mogoče kdaj res poskusila tudi tako.

Objavljeno: Ne Avg 25, 2013 7:20 pm
Napisal/-a Aye-Aye
harka, res je saj pri meni sem opazila, bolj ko jih pri miru pustiš lepše rastejo, čim jih začnem otipavat, recimo pri privezovnju ali odstranim kak list začnejo zbolevat, tako nekako se počutim, ko sem vsa rumena od njih, kot ko primeš metulja za krila in jim s tem odstraniš zaščito nevem Crying or Very sad Wink

Plamenka, še zelena manjka, ta bo danes padla pa bo skoraj komplet. Wink

Objavljeno: Ne Avg 25, 2013 8:23 pm
Napisal/-a Ivčk
Da ne boš razočarana, ker ne bo čisto zelena, nekako bolj na bež potegne, razen če boš takoj dodala nekaj limoninega soka, da preprečiš oksidacijo. Pa tudi to ne zagotavlja čisto zelene barve Wink_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A

Objavljeno: Po Avg 26, 2013 9:12 am
Napisal/-a Aye-Aye
Vem, hvala vseeno Ivčk, sem že lani sprobala, le tole z limoninim sokom se nisem spomnila Wink Pa saj važno da na zeleno vleče ne, za kaj posebnega, pa potem nihče ne ve kaj je dobil na krožnik. Laughing

Objavljeno: To Avg 27, 2013 5:44 pm
Napisal/-a sancy990
Jaz sem pa letos dobila eno sadiko paradižnika, ki je baje s primorske, pa ker vas je tukaj veliko poznavalcev mi bote mogoče lahko ugotovili za kakšno sorto gre.
zraste tam nekje od 120-150cm. Plod je lep rdeč notri je zelo malo semena ter tekočine, je lep mesnat, kot je razvidno iz slike:


hvala za vašo pomoč

lp

Objavljeno: To Avg 27, 2013 6:29 pm
Napisal/-a nsns
Mislim da nas je kar nekaj ki imamo isto vrsto paradižnikov pod različnimi imeni.
Pri meni so kar stari domači. Poznavalce bi prosila za pravo imenovanje



še v prerezu



še eden



in še eden



tudi v prerezu


Objavljeno: To Avg 27, 2013 8:18 pm
Napisal/-a lera
Sancy990 pomoje je Hainz - na primorskem raste got grmiček, uporabljajo jih za predelavo, je bolj čvrst in dolgo obstojen - tudi jaz ga imam iz Istre, kjer mi je prijazen možak dal par plodov._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com