Stran 52 od 54
Objavljeno: Sr Nov 07, 2018 5:52 pm
Napisal/-a battagelli
Ivčk je napisal/a: |
Torej boš v torek 13.11. tukaj. A prevzemno mesto in ura je že določeno? Tudi jaz ti želim obilo zdravja! |
Vsi kateri ne narocate preko Juglansa,mi prosim napisite naslov dostave.
V Crnomlju bom ob 14.30 do takrat bom ostalim ze oddal.
Bolj natancno uro se javim v Ponedeljek.
Lahko mi pa napisete telefonsko na katero boste dosegljivi na ZS_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Objavljeno: So Nov 10, 2018 11:05 pm
Napisal/-a zuf
Živijo.
Vem, da sem že malo pozen, pa vseeno....
Je bilo to zadnje naročilo za Lj?
Lep pozdrav._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
Objavljeno: Ne Nov 11, 2018 2:07 am
Napisal/-a battagelli
V Torek ko grem na Dolensko ti lahko spotoma odložim v Ljubljani_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Objavljeno: To Nov 13, 2018 6:21 pm
Napisal/-a Ivčk
Prevzela kakije. Super so!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: To Nov 13, 2018 11:15 pm
Napisal/-a battagelli
Tudi za Dolensko in Belo Krajino smo za letos kakije oddali.
Hvala vsem za nakup,in se priporočam za naslednje leto._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Objavljeno: Sr Nov 14, 2018 2:14 pm
Napisal/-a andreja62
A mogoče kdo ve, zakaj postanejo tisti kakiji, ki imajo koščice, v notranjosti temni in niso zelo dobrega okusa. Pravtako mi letos zelo gnijejo oz. plesnijo. Mislim seveda na naše domače._________________Andreja
Objavljeno: Sr Nov 14, 2018 2:52 pm
Napisal/-a metuljc
andreja62 je napisal/a: |
A mogoče kdo ve, zakaj postanejo tisti kakiji, ki imajo koščice, v notranjosti temni in niso zelo dobrega okusa. Pravtako mi letos zelo gnijejo oz. plesnijo. Mislim seveda na naše domače. |
Če se hudo ne motim, so taki zreli in užitni že, ko so trdi in tudi dosti bolj okusni so takrat. Tako je s temi, ki smo jih nabavili pri battagelliju.
Objavljeno: Sr Nov 14, 2018 3:35 pm
Napisal/-a andreja62
problem je v tem, da na istem drevesu zorijo eni in drugi in nimam pojma, kateri ima koščice in je torej užiten že trd in kateri ne. Ne vem kako to razlikujejo Primorci. Dejstvo je, da ni vrste kakijev, ki bi bili samo trdi za uživanje in tistih, ki se uživajo samo mehki. Nekako tako mi je enkrat razlagal en prodajalec iz Primorske na tržnici in tako se tudi meni kaže v praksi. Upam, da bo Battagelli podal svoje mnenje._________________Andreja
Objavljeno: Sr Nov 14, 2018 3:39 pm
Napisal/-a muha
andreja62: tiste, ki imajo koščice, je škoda pustiti mehčati, ker sčasoma res izgubijo na okusu. Ravno prav umedeni, t.j. ko le malo spremenijo barvo na oranžno, so pa še čvrsti, so meni najboljši. Boljši, kot tisti, ki se zmehčajo. Letos sem super zadovoljna, da fed77 ni prišel po gajbico njemu namenjenih trdoužitnih.
Kako jih prepoznaš od zunaj: okrog "muhe" in sem in tja še drugje po plodu imajo drobne krožne temne razpokice.
Objavljeno: Sr Nov 14, 2018 3:43 pm
Napisal/-a andreja62
Pobrano iz neta:
"Obrane sadeže moramo navadno umediti preden so primerni za uživanje. Izjema so oplojeni plodovi, ki imajo semena."
Torej, kako vedeti, kateri sadež je oplojen in posledično trd primeren za uživanje?_________________Andreja