Stran 52 od 95

Objavljeno: Če Okt 25, 2018 12:12 pm
Napisal/-a mfranc
Ivčk, imaš ZS_________________mfranc

Objavljeno: So Nov 17, 2018 10:38 pm
Napisal/-a mfranc
Končno, pobrane zadnje čajote. Ena skrb manj Cool

_________________mfranc

Objavljeno: So Nov 17, 2018 10:42 pm
Napisal/-a Bicikel
Ene pol toliko je tudi meni še ostalo do včeraj, ko sem se odločil pobrati. Dober pridelek, kajne? Si nisi mislil, da bo toliko vsega skupaj.

Objavljeno: So Nov 17, 2018 10:53 pm
Napisal/-a lpmami
So pa lepe tele ta gladke, mfranc!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Ne Nov 18, 2018 1:57 am
Napisal/-a jan24
Pri meni letos kljub slabim začetnim obetom, se je sezona čajot dobro zaključila. Včeraj sem obral še zadnjih nekaj gajbic. Skupno jih je bilo za dobrih 300 Kg. So pa barvno letos res zasedle celotno lestvico Very Happy

So pa bodičaste najmanj občutljive in največ pridelka dajo!

Objavljeno: Ne Nov 18, 2018 4:43 pm
Napisal/-a mfranc
Bicikl, pojma nisem imel, kaj lahko pričakujem. In se mi zdi, da sem v enem letu (pozitivne in negativne izkušnje) maturiral iz čajot. No, vsaj osnovno šolo sem napravil Wink .
Pridelka pa še pa še, se mi zdi, da je od vseh plodovk med ta najbolj požrešnimi? Če hočeš da dobro rodijo, seveda.

Lpmami, kaj pa vem, lepe, ampak preveč je teh gub. Zoprno za čiščenje. Mogoče bi pomagal kakšen Botoks Laughing ._________________mfranc

Objavljeno: Ne Nov 18, 2018 6:42 pm
Napisal/-a muha
Večkrat smo se tule že pogovarjali, da letos zaradi toplega vremena čajote rade odganjajo.

Kaj mislite, bi pri shranjevanju prezrelih plodov čez zimo pomagalo, če jim odstranimo poganjke takoj, ko se pokažejo? Če čajoti, ki smo jo posadili, pomotoma odlomimo poganjek čisto pri plodu, ne požene več. Pri shranjevanju bi pa to prav prišlo. Morda bi jih pri takem načinu lahko brez posledic shranjevali tudi v malo toplejših prostorih?

Objavljeno: Ne Nov 18, 2018 7:44 pm
Napisal/-a metuljc
Muha, izgubiti pravzaprav ni kaj, če zdaj preveč odženejo, pač ne bo spomladi več nič z njimi. Morda pol/pol, pa pridobimo izkušnje.

mfranc, boš kakšne lepe iz te zadnje serije spravil? Enkrat sem ti ponudila prezimovanje, ker pač imam primerno klet tule na Štajerskem. Ponudba še velja. In potem bova pač upala na uspeh. Embarassed

Objavljeno: Ne Nov 18, 2018 9:31 pm
Napisal/-a lpmami
mfranc je napisal/a:
... kaj pa vem, lepe, ampak preveč je teh gub. Zoprno za čiščenje.
Te gube je res zoprno čistiti. Večinoma sem jih uporabljala tako, da sem jih vzdolžno narezala na približno polcentimetrske rezine in jih popekla kar z lupino na obeh straneh. Potem sem pač na krožniku sproti odstranjevala lupino, čisto zlahka._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Po Nov 19, 2018 11:02 pm
Napisal/-a mfranc
Res ena od zoprnih zadev, če lupino iz globine teh zarez ne spraviš ven, je na vrsti "trebljenje med zobmi" Cool Wink . Res pa smo začetniki in nismo probali niti variante nabiranje mlajših, manjših čajot, ki imajo še mehko lupino.
Je pa žena pred nekaj dnevi omenila, da so se čajote v shrambi zmehčale in koža ni tako problematična. Na spletu pa berem, da čajote v hrambi postanejo bolj trde, sploh če so prezrele ... Rolling Eyes .

Domača naloga za drugo leto, he, he._________________mfranc