Kivi - Actinidia
-
Brez problema (če ti ni škoda uničiti morebitnega pridelka, ki se že veselo kaže). Jaz že izvajam poletno rez in izločam ven vse, kar menim, da mi drugo leto ne bo služilo za rodni les. Tako gre vsa hrana v poganjke za drugo leto.
Moj način reza kivija je, da pozimi porežem manj, pomladi in zgodaj poleti izločim vse, kar ne zacveti in kar mi ne bo služilo za naslednje leto.
To moje razmišljanje se je izkazalo za dobro lani in letos, ko je prišlo do pozebe. Zakasneli popki so odgnali po pozebi. Med njimi jih je še dovolj za povprečni pridelek. Dovolj je tudi materiala za oblikovanje brajde naslednje leto. Tudi poganjkov, ki jih bom izločil, bo kar obilo in kar dosti časa mi bodo vzeli.
Moj način reza kivija je, da pozimi porežem manj, pomladi in zgodaj poleti izločim vse, kar ne zacveti in kar mi ne bo služilo za naslednje leto.
To moje razmišljanje se je izkazalo za dobro lani in letos, ko je prišlo do pozebe. Zakasneli popki so odgnali po pozebi. Med njimi jih je še dovolj za povprečni pridelek. Dovolj je tudi materiala za oblikovanje brajde naslednje leto. Tudi poganjkov, ki jih bom izločil, bo kar obilo in kar dosti časa mi bodo vzeli.
-
kaj se je temu kiviju zamerilo ?
https://youtu.be/39O0HqA0KO8____________________
https://youtu.be/39O0HqA0KO8____________________
-
Javrgar, opažam zadnja leta, tudi letos, da trta (njeni listi...) nima najboljšega vpliva na figo (liste). To dvoje mi je rastlo skupaj, pa sem jih letos po srečnem naključju lahko ločil. Pa, če me spomin ne vara, je s fižolovim listjem podobno. Bi rekel, da je ves problem le v dobrih in slabih sosedih.
-
Pozdravljeni
Lani sem imela 105 komadov, tu nekje.
Letos pa ne morem šteti komade, ker je nekaj takih kot prepeličja jajca. Vse skupaj sem stehtala in ne boste verjeli, 1,5kg. Dobro, vsaj nekaj, da ne pozabim kakšen je kivi.
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Lani sem imela 105 komadov, tu nekje.
Letos pa ne morem šteti komade, ker je nekaj takih kot prepeličja jajca. Vse skupaj sem stehtala in ne boste verjeli, 1,5kg. Dobro, vsaj nekaj, da ne pozabim kakšen je kivi.
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...