Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Citrus
Zdravo, glede na slike in vzeto v ozir kakšno vreme prevladuje v zadnjem obdobju sam nebi razmišljal o kakih posebnih ukrepih, bolj bi stavil na kombinacijo iztrošenosti listov in dežja, ki spodbuja razvoj raznih glivičnih okužb in edemu podobnih znamenj, ki ponavadi kažejo na oteženo izhlapevanje vlage iz lista. Z nastopom malo nižjih temperatur se bo stanje gotovo popravilo, vsaj kar se lisastih znamenj tiče, odpadanja iztrošenih listov pa seveda ne. Če pa bo odpadanja veliko, in se bo to nadaljevalo, potem pa bo potrebno pomisliti tudi na druge možne vzroke.
-
-
Za moje neuspehe v preteklih letih sem vedno krivil podlago da ni v soku oz da sem izbral "napačen dan". Tako kot vsako leto sem to delal pred polno luno v avgustu, za cepiče sem izbral enoletni les, več različnih vejic, primerno debelih, lepa očesa.Kot vedno. Cepil isti dan. Do sedaj mi samo te mandarine ni uspelo razmnožit na noben način, vse ostalo, limone, pomaranče pa brez problema. Po tem, ko mi je sedaj končno uspelo, sem se lotil še kolegove rumene limete, ki se prav tako noče prijet. Niti eden od šestih poskusov na različne podlage (poncirus, obstoječi agrumi v vrtu) ni uspel. Sem pa isti dan cepil tudi limone, ki pa so vsi uspeli. Torej je problem v cepičih in ne podlagi oz napačnemu dnevu/vremenu. Bi vedel kdo s kaj več izkušnjami na tem področju kaj več povedat?
-
- Kraj: Domžale
Jaz imam tri ponciruse, ki so godni za cepljenje
in me prav tako zanima, kdaj in kako najlažje cepiti.
Letos vem, da je že prepozno. Kdaj odvzeti cepiče za spomladansko cepljenje ?
Angleška kopulacija najbrž odpade zaradi oblike enoletnih poganjkov ?!
Torej spomladi za lub ? Marec, april, maj ?
Odvzeti cepič neposredno pred cepljenjem ali prej in hraniti v hladilniku ?
in me prav tako zanima, kdaj in kako najlažje cepiti.
Letos vem, da je že prepozno. Kdaj odvzeti cepiče za spomladansko cepljenje ?
Angleška kopulacija najbrž odpade zaradi oblike enoletnih poganjkov ?!
Torej spomladi za lub ? Marec, april, maj ?
Odvzeti cepič neposredno pred cepljenjem ali prej in hraniti v hladilniku ?
-
- Kraj: Domžale
-
Potem je najbolj sigurna okulacija v avgustu. Meni je najboljse rezultate dala ploscicna. Tudi vse neretvanke so tako cepljene. Ali pa varianta ko olupis oko skupaj z lubjem cca 2x1 cm. Uspelo mi je tudi aprila z ocesom ki se ni pognalo z lesa ki je zrasel prejsnje leto v drugi rundi torej konec poletja oz jeseni. Lahko pa reskiras in probas za lub aprila. S tem bi pridobil eno leto ce ti uspe. Cepic lahko vzames direkt, les ki sem ga prej omenil, je manj verjetnosti da ocesa se ne poganjajo.
Tukaj http://www.nakupujmoskupaj.si/
pripeljejo iz Dalmacije.
pripeljejo iz Dalmacije.