Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Andrej Banko je napisal/a:

Aja, kam so šli pa tisti z velikimi hiškami ?!
Komaj kakšnega še kje vidim, pa še to bolj v gozdovih ...

Pod zemljo.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

nimam pojma, eden od vrtnih strokovnjakov (prebrala nekaj dni nazaj pa ne vem kje) pravi, da se teh španskih (prišli pred leti z neko zelenjavo), velikih, rdečih golačkov rešiš samo z ročnim pobiranjem. ma potem moraš biti nemilosrdna. ne jih nest v gozd kot to marsikateri osebek počne, ker si (smo) spet tam... lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nimam pojma: ti kar posuj slux, žabam ne bo škodil, ker bodo polži poginjali tam, kjer jih niti ne dosežeta - pod zemljo. Za hrano tvojih dveh žabic bo pa še vedno dovolj malih sivih, takih, kakršne si imela doslej. Tem izgleda sluxx ne diši kaj preveč, saj se njihova populacija pri meni prav nič ne zmanjšuje.

Velike vrtne polže (tiste s hiško) verjetno sluxx tudi redči, a nič skrbeti, saj ga ne potresamo po gozdovih, tam se bodo še vedno neovirano množili. Da mi ni treba skrbeti zanje sem imela pred leti dokaz praktično pred nosom. Eno leto sem pod grmom z zanimanjem opazovala 3 osebke, ki so se ženili, naslednje leto in še eno zatem je mrgolelo njihovih mladih ( zlahka se jih da ločiti od tistih, ki ostanejo majhni). Naenkrat sem jih nesla v gozd po 20 do 30, dokler jih nisem razredčila na normalno število, to je eden do dva velika vrtna polža na moji parceli.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Tudi pri nas polži ne prelezejo asfalta, na eni strani jih je bilo polno, na drugi nič. Letos me pa že skrbi, da račke ne bodo imele kaj za jest, jih bo treba na sprehod vozit dlje po travniku, da bomo žito prihranili.
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Lahko ste zadovoljni, imate ali lene polže ali čuden asfalt. Zjutraj pred sončnim vzhodom zmeraj z avtom ciljam, da kakemu polžu humano skrajšam pot v večnost.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Verjetno jim je cez dan prevroce "pod nogami". Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Prijave za Sluxx so odprte do vključno 24.2.17.

Po tem roku bo skupinsko naročilo zaključeno in zamudniki lahko naročijo kvečjemu sami direktno pri prodajalcu.

http://forum.gartlc.si/gartlc-about4287.html
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

V petek, 24., zaključujemo zbiranje naročil.

Prosim, imejte razumevanje za to, da je neko delo z žongliranjem velikega števila interesentov in se javite res do takrat. Hvala!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Pozor, danes, 24., je zadnji dan za prijave

Saj ne, da sem tako skrben ali da mi je toliko do količine... bolj gre za to, da se je zamudno in sitno ukvarjati z naknadno improvizacijo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na mladih svet stoji, pravijo: TUKAJ!
Odgovori