Citrus
-
- Kraj: Domžale
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
Pozdravljeni,
doma sem skalil in posadil več limoninih semen, ki sem jih odstranil iz kupljenega sadeža limone.
Posajene so v paradižnikov substrat, ki je sicer za kalček kar v redu, vendar je problem ker slabo vpija vodo.
Zanima me, ali je (glede na slike) že čas da presadim limone vsako v svoj lonček ter kako velik lonček naj bo in pa v kakšen substrat jih posaditi?
Prav tako me zanima, na koliko časa moram limonovce presajati?
Najlepša hvala za odgovor.

doma sem skalil in posadil več limoninih semen, ki sem jih odstranil iz kupljenega sadeža limone.
Posajene so v paradižnikov substrat, ki je sicer za kalček kar v redu, vendar je problem ker slabo vpija vodo.
Zanima me, ali je (glede na slike) že čas da presadim limone vsako v svoj lonček ter kako velik lonček naj bo in pa v kakšen substrat jih posaditi?
Prav tako me zanima, na koliko časa moram limonovce presajati?
Najlepša hvala za odgovor.

-
Zdravo. Načeloma je najboljše, če počakaš še vsaj toliko, da se prvi par pravih listov popolnoma razvije in nato presadiš. Načeloma vedno presadi v lonček, ki je za cm večji v polmeru od prejšnjega, če je opaziti gosto razraščene korenine, ko rastlino potegnemo iz lončka, je pa običajno dovolj, če rastlino presadimo vsake dve leti.
Svetujem, da pregledaš tudi prejšnje strani v tej temi in morda na ta način prideš še do kakšne informacije v zvezi s skrbjo.
Svetujem, da pregledaš tudi prejšnje strani v tej temi in morda na ta način prideš še do kakšne informacije v zvezi s skrbjo.
-
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Članek v angleščini o tem, kako so v Rusiji in Sovjetski zvezi uspešno gojili citruse v krajih s skrajno neprimerno zimsko klimo - pritlikava 25 cm visoka drevesa, gojenje v jarkih ... https://www.lowtechmagazine.com/2020/04/fruit-trenches-cultivating-subtropical-plants-in-freezing-temperatures.html
-
- Kraj: Domžale
-
crtj je napisal/a: |
Članek v angleščini o tem, kako so v Rusiji in Sovjetski zvezi uspešno gojili citruse v krajih s skrajno neprimerno zimsko klimo - pritlikava 25 cm visoka drevesa, gojenje v jarkih ... https://www.lowtechmagazine.com/2020/04/fruit-trenches-cultivating-subtropical-plants-in-freezing-temperatures.html |
Pozdravljeni
Po mojih izkušnjah limone na podlagi poncirus preživijo do -5 st. C._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Klemen
Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.