Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Balkonski je lep košat in poln cvetov, vendar do sedaj še brez plodov. Odcveteli cvetovi ostanejo prazni oz. niso oplojeni. Nič jasno... Rolling Eyes

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Mravlja, nič komplicirat, lonce, zemljo in sadike v roke in posaditi - vaja dela mojstra! Very Happy

Malo za šalo malo zares, tule smo že dosti govorili o lončnicah, plodovke mislim.

Ne vem, kaj že obvladaš, v nekaj besedah lahko povem tisto, kar je osnovno.

1. začneš s češnjevci in balkončkarji, ta "zaresni" paradajzi pridejo kasneje

2. Začneš v glavni sezoni, ko plodovke lepo rastejo zunaj.

Zgodnja setev in vzgoja pa res potrebujejo že malo filinga, izkušenj ..... Rolling Eyes_________________mfranc
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

mfranc pozdravljen Very Happy smo ti le uspeli "uniciti" nedeljski pocitek...

Torej prvo napako sem ze napravil - namenil sem se vlonciti pelate in krimskocrnega... Zdaj bom "fehtal" sadike (pri moji "nasi") cesnjevca - no, pa saj jih bom dobil Laughing.
Za ostalo, vem, moram poiskati in prebrati - pozimi bo casa dovolj. Za letosnjo poizkusnjo pa bodi tako.

Lepo nedeljo vsem.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Plamentka in mfranc - to je fantasticno! Very Happy

Pri meni razen treh sort se cvetijo ne, nalo sem letos "zaspala". Rolling Eyes Tako da slike raje zase obdrzim Laughing
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Trocki je napisal/a:
Balkonski je lep košat in poln cvetov, vendar do sedaj še brez plodov. Odcveteli cvetovi ostanejo prazni oz. niso oplojeni. Nič jasno... Rolling Eyes

Trocki, super izgleda, a si mogoče preveril, če je v bližini kaj čmrljev za opraševat?_________________kar zraste pač zraste
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Trocki, če cvetovi ne odpadajo, se bodo plodovi že še pokazali. Včasih traja nekaj časa. Rastlina je na pogled zdrav in nasploh čudovita!
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Ja cvetovi še ne odpadajo vendar so sigurno neoplojeni ker so čisto prazni.
Sedaj jih dvakrat dnevno potresem če bo kaj pomagalo.

Takole zgledajo tile prazni cvetovi.
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Meni izgleda, kot da je to plod. Rumeni cvetni lističi odpadejo, pa se ta bunkica začne debeliti. Vsaj pri mojih opažanjih se je to dogajalo. Saj bodo strokovnjaki povedali, jaz samo sklepam po sebi Embarassed
Če pa je res prazno, pa je zanimiv pojav, ni kaj! Shocked
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Po mojih ( sicer ne preveč bogatih ) izkušnjah v primeru neoplojenega cveta začne rumeneti cvetno stebelce, ki nato odpade.
Na tvoji sliki tega ni opaziti.
Odgovori