Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Rade, dobrodošlica tudi z moje strani. Katere sorte pa gojiš?_________________naredimo svet lepši
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Letos imam posajenih samo okoli 40 sadik paradižnikov, saj je to povsem dovolj za potrebe moje družine, pa še kaj se najde za sosede, heheh. Nekaj imam posajeno doma, nekaj pa pri mami, ki ima res velik vrt in je prostora na pretek.
Glede sort pa imam orjaka iz Raba, volovsko srce, pelat Elba, ki rodi tudi do okoli 60 približno 100 gramskih pelatov, dateljne paradižnike Dasher in Caprese (lani sta obe sorti zrasli do višine 2,5 metrov in obilno rodili do vrha) in ene tri češnjeve paradižnike brez imena, so pa dobri. Torej 8 različnih sort._________________kar zraste pač zraste
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Rade pozdravljen. Shrani semena tega pelata Elba in mogoče dateljnovih češnjevcev za menjavo. Tale Elba bi znal biti zanimiv za več nas. Se že postavim v vrsto ;) Mogoče kasneje, ko bodo dozoreli malo poslikaj in predstavi.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Za eno skromno solato sem jih danes le nabrala. Samo Stupice, Siletz še ni rdeč. Zanimivo pa je, da Stupice že izgublja svoj sladek okus, ki ga imajo čisto prvi plodovi. Tisti plod, ki je dozorel v slabem vremenu, je bil bolj okusen, kot tile, ki so imeli toploto in veliko sonca.

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

No, to pa je nekaj! Če bi jaz lahko zdaj že svoj paradižnik jedla, bi bil najboljši na svetu Wink !
Uporabniški avatar
Plamenka

No, saj sem zadovoljna, samo ugotavljam, da se mu okus spreminja. Da mi je Stupice vedno bil zelo všeč na začetku sezone, potem pa ne več toliko.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

To pa je nekaj Plamenka. Čestitke za tako zgoden paradižnik.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

UUU, Plamenka, tudi s to količino rušiš rekorde, mislim da ob tem rahlo zardeva celo Mfranc Razz (brez zamere Mfranc).
Jaz sem letos precej pozna s sejanjem in pikiranjem, pred kakimi 14 dnevi sem jih posadila v plastenjak, pred tednom dni pa zunaj. Vsi so po presajanju malo stagnirali, sedaj pa že lepo delajo in večina že nastavlja cvetove (na takle krožnik pa bomo še malo počakali). Privezala sem jih že dvakrat in škropila s Protifertom.
Od zgodnjih imam samo Matino, ki se mi zdi malo boljša od Stupice, ker rodi kar okusne plodove konstantno celo sezono pa tudi primerne debeline._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka

Matino sem imela nekaj let nazaj. Stupice imam samo zato, ker mi najprej dozori, je na začetku okusen in ker komaj čakamo na domač paradižnik. V zemlji bo ostal samo do glavne sezone, potem gre ven, čeprav kar lepo rodi celo leto. A potem se bodo razrasle bučke in druga zelenjava in ne bo prostora. Raslinjak je pa zaseden z drugimi sortami.

MFranc pa verjetno ima ali pa bo imel kmalu paradižnikov za konkretno solato. Wink Marija, pri tebi pa zgledal zelo hitijo, če si že 2x privezala in bodo tudi kar zgodaj za jest.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, dober tek! njami Razz

MARIJAV je napisal/a:
UUU, Plamenka, tudi s to količino rušiš rekorde, mislim da ob tem rahlo zardeva celo Mfranc Razz (brez zamere Mfranc).

He, he, Marija, kaj zardevanje, čir se mi dela Very Happy

Bom nalimal še kakšno fotko v maju, potem pa bodo tako in tako že zoreli zunanji paradajzi; brez posebnega mučenja s predvzgojo ..... Cool

LP_________________mfranc
Odgovori