Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
Fedex

Odgovor Napisal/-a Fedex »

Jaz vidim spodaj plod, na zgornjem pa ga ni.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Trocki: Seveda je plod. Je to Whippersnapper? Pri njem je značilno, da dolgo ni videti drugega kot cvetje, potem se pa kar naenkrat pokaže obilica plodov. Tudi moji izgledajo podobno.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Trocki, na obeh je viden plod, zagotovo. Balkonski paradižniki so drobni in se zato tudi začne z zelo malim Smile
Če bi bil neoplojen, bi odpadel celoten cvet s stebelcem vred. Boš zagotovo videl razliko.
Ko se bodo začeli debelit, boš videl, naenkrat je rastlina polna malih kroglic.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Predsezonske oberem vsakih nekaj dni.

Sejani sredi marca v rastlinjaku trenutno hitro rastejo. Morala sem jih privezati in odstraniti nekaj zalistnikov.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Plamenka so kot vojaki, da pa ne omenjam onih, ki so tako zelo zardeli.
Čestitke
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka, čestitke!

Pri meni rumenita prvi dve jagodi na Gold Nugget. Zanimivo samo na tistih dveh sadikah, pri katerih sem zamujala s presajanjem. Je energija namesto v tvorbo listov šla v zorenje plodov? Ko bo dozorelo teh par, se bosta tudi ti dve sadiki s časom zorenja izenačili z ostalimi, kar bo upam v naslednjih 3 tednih.
Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala! Smile

Zanimivo, pri meni je prvi plodek od teh iz glavne sezone naredil tisti Brad's Atomic Grape, ki je bil najbolj objeden. Od polžev ali gosenic - še zdaj ne vem. Ostali dve sadiki zaostajata.

http://forum.gartlc.si/gartlc-about4438.html
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Naj mi sedaj en prosim pove kako je z zalivanjem paradižnikov. Vsakega ko vprašam pove drugače.
Ena verzija je, da rabi veliko vode in da mora biti zemlja okoli njega vedno vlažna (kapljično namakanje ali zastirka), druga da se ga skoraj nič ne zaliva razen v res hudi suši.
Pa včeraj mi sodelavec razlaga da v Dalmaciji kamor hodi na dopust ga sploh ne zalivajo, zemlja čisto presušena okoli njega, listi uveli, paradižnik pa čist obložen s plodovi. Question
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Trocki, ne vem, kako je prav, povem ti le svoje izkušnje na vrtu, ne v rastlinjaku.

Svojega vrta nisem nikoli zalivala. Paradižnik obilno zalijem, ko ga posadim. Potem do konca sezone ne več. Ko je toliko visok, da ga prvič privežem, ga zastrem s slamo. V klimi tu pri nas to gre. Rodijo običajno, nič za dol past skromno ali bogato.

Mislim si, da je najslabše, če ga le občasno zaliješ, po možnosti premalo. Tako, da voda ne gre v globino, in ga s tem pripraviš, da korenine dela bolj pri vrhu. V poletni vročini jih sonce seveda izsuši, pregreje ...
Uporabniški avatar
Plamenka

Kakor paradižnike navadiš. Če jih zalivaš vsak dan, so korenine bolj plitve in bi paradižniki ob suši zelo trpeli. Če pa jih zalivaš poredko in takrat obilno, gredo korenine bolj v globino in paradižniki lepo preživijo tudi sušna obdobja. Tako da se odloči za en način in vztrajaj pri njem.
Odgovori