Krompir - Solanum tuberosum L.
-
Ojla
Danes sem skopala krompir, ki sem ga posadila27.maja in to okuliranega.
Posadila sem ga v vrt in sem danes opazila, da so ga kar fajn strune, tako da bo ta krompir šel na krožnik in ne spomladi na njivo. Naj povem, da je po grebenu bila napeljana cev za namakanje. Namakalo se je na tej celi gredi s papriko in paradižnikom 4x.
Krompir se mi zdi neverjetno lep, tapravi za dat kuhat za restanega ali pa za krompirjevo solato.
Drugo leto bom to isto probo naredila na njivci, pa da vidimo kaj bo ratalo.
![](http://shrani.si/f/2s/i9/4JQvrlGw/007.jpg)
pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Danes sem skopala krompir, ki sem ga posadila27.maja in to okuliranega.
Posadila sem ga v vrt in sem danes opazila, da so ga kar fajn strune, tako da bo ta krompir šel na krožnik in ne spomladi na njivo. Naj povem, da je po grebenu bila napeljana cev za namakanje. Namakalo se je na tej celi gredi s papriko in paradižnikom 4x.
Krompir se mi zdi neverjetno lep, tapravi za dat kuhat za restanega ali pa za krompirjevo solato.
Drugo leto bom to isto probo naredila na njivci, pa da vidimo kaj bo ratalo.
![](http://shrani.si/f/2s/i9/4JQvrlGw/007.jpg)
pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
juglans je napisal/a: |
OK, hvala. Torej za letos nič več. Sem pomislil, da bi izboljšal letošnjo slabo letino kar s svežimi. Sicer je še v zemlji, a ga ne more biti veliko, če sklepam po slabi cimi. (rja + koloradski h.) |
No, ampak sem potem, v resnici pa kar takoj, izbrskal še nekaj satrega krompirja, ter določil najperspektivnejše primerke, ter jih tudi posadil.
Rezultat je bil, ... jah, nekako zanimivo jalav.
Prvo kot prvo je bila cima nenavadno čudna. Zelo tanka stebla, listi majhni, internodiji pa nerazumljivo dolgi, tako, da je vse skupaj delovalo, kot bi rastel v temi in bi se rastline obupno pretegovale. Zelenje sploh ni bilo običajnega izgleda in mi ni jasno kaj je bil razlog.
Druga stvar je potem pač logična posledica prve stvari. Gomoljčiči so velikosti debelih lešnikov ali drobnih orehov. In jih je tudi zelo malo.
Tretja svar. Ne bom več sadil druge, poletne runde.
Kar povem naravnost, malo več sem pa le pričakoval od tega poizkusa.
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Meni je v korito na balkonu nekako zašel neki mali krompirček iz semena. Odgnal je zelo pozno in je dobro rastel, s primerno velikimi listi. Zelen je še zdaj. Ko bo dovolj mraz, ga izkopljem, da vidim, kaj je sproduciral v zemlji. Kaj dosti ni mogel
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
![Confused](images/smiles/icon_confused.gif)
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
- Lpmami
- Kontakt:
- Lpmami
- Kontakt:
-
Pregledala sem "skladiščni krompir" in z žalostjo ugotovila, da Igor že kar pošteno odganja, medtem ko sta Romano in Red Fantasy še v globokem spancu.
Zanima me, kako je z Igorjem drugod (Juglans, Vodenka)? Zanima me tudi, kaj lahko zdaj storim, ker bi nekaj Igorja rada ohranila do sajenja spomladi._________________naredimo svet lepši
Zanima me, kako je z Igorjem drugod (Juglans, Vodenka)? Zanima me tudi, kaj lahko zdaj storim, ker bi nekaj Igorja rada ohranila do sajenja spomladi._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale