Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
Zanimivo, me prav zanima test.
Ogledala sem si ta video: https://www.youtube.com/watch?v=b11dqKJrulk
na navojno palico noter v lonce, da še več matic in podložk, da se segrejejo in dlje časa zadržujejo toploto.
To bi se lahko preverilo tudi pri takšnem kot si ga naredil Spiridom, le z vrha na sredini bi šla dol navojna palica in nekaj tega gor.
Ogledala sem si ta video: https://www.youtube.com/watch?v=b11dqKJrulk
na navojno palico noter v lonce, da še več matic in podložk, da se segrejejo in dlje časa zadržujejo toploto.
To bi se lahko preverilo tudi pri takšnem kot si ga naredil Spiridom, le z vrha na sredini bi šla dol navojna palica in nekaj tega gor.
Stenj sem naročil tukaj:
http://www.rayher.si/izdelek/3100200/stenj-iz-bombaza-za-oljne-lucke-7-mm-1-m
Me je pa poštnina prišla dražje kot sam stenj
Če je kdo iz Ljubljane ali bližnje okolice, je zanj ugodneje, da ga dvigne kar pri njih na sedežu firme, kot pa da ga naroča po pošti.
LP
http://www.rayher.si/izdelek/3100200/stenj-iz-bombaza-za-oljne-lucke-7-mm-1-m
Me je pa poštnina prišla dražje kot sam stenj
Če je kdo iz Ljubljane ali bližnje okolice, je zanj ugodneje, da ga dvigne kar pri njih na sedežu firme, kot pa da ga naroča po pošti.
LP
če se ne motim funkcija stenja je da tli in zaradi tega sčasoma tudi zgori. saj je to lepo razvidno pri petrolejki, kjer se z navojem regulira jakost svetlobe ob tem tudi raba stenja. na ta način funkcionira petrolejka enako kot bo prikazana "grelna" naprava. lpvoda
naj dodam še to: če gleda več stenja pri petrolejki ven je več svetlobe (gretja) manj pa obratno.
in še nekaj: stenj ni nič drugega kot zelo gosto tkana bombažasta vrvica tkana na "okroglo ali na kvadrat". zato so priročne tudi bombažaste vezalke, ali katerikoli trak bombažastega blaga (miki majica), ker se po sistemu kapilarne vlage vse odvija. uporabljeno (in preverjeno) na vaseh pred "ohoho" let._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 12 Feb 2015 14:48; skupaj popravljeno 1 krat
naj dodam še to: če gleda več stenja pri petrolejki ven je več svetlobe (gretja) manj pa obratno.
in še nekaj: stenj ni nič drugega kot zelo gosto tkana bombažasta vrvica tkana na "okroglo ali na kvadrat". zato so priročne tudi bombažaste vezalke, ali katerikoli trak bombažastega blaga (miki majica), ker se po sistemu kapilarne vlage vse odvija. uporabljeno (in preverjeno) na vaseh pred "ohoho" let._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 12 Feb 2015 14:48; skupaj popravljeno 1 krat
Kravzlj je napisal/a: |
Pa zgori, ali samo vleče gorivo? Ker sem kupil od Samsona, pa zgori. |
Enega sem imel 10 ur poizkusno prižganega pa se ni nič skrajšal (zgorel). Jedro je izgleda iz svile (ali podobnega materiala), opleteno pa je z bombažem.
pajo je napisal/a: |
Spiridon mora delovati tukaj ni dileme vsaj za mene ne. Super! |
Že mogoče @pajo, a ne zamerite, jaz sem večen dvomljivec, ki v nekaj zares verjame šele takrat, ko se sam praktično prepriča.
Vsekakor bom poročal o rezultatu testiranja kakršenkoli že bo.
LP
še nekaj o stenju. trgovina se je zapirala in so na veliko prodajali različna blaga. poleg ostalega sem kupila tudi kar nekaj stenja, kolikor ga je pač bilo. lahko ga kakih 10-20m odstopim (v I.). je pa "kvadratast". lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)