Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Na okenski polici so moji najmanjši paradižniki (ostalo poslikam kasneje, ko uredim zmešnjavo v rastlinjaku):

Tole pa so moji polmeterski velikančki (čisto neplanirano so bili posejani v januarju in mi jih je bilo žal zavreči). Ker so bolj pozne sorte, šele nastavljajo popke:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tudi jaz imam štiri velikančke, ki sem jih sejala januarja, da sem preskusila kalivost semena, ki sem ga pobrala od hčerkine kupljene sadike paradižnika.
Meni ne dela nič popkov ali celo cvetov, pač pa zalistnike. Zdaj sem pa v dilemi, kaj oziroma koliko in če sploh kaj pustiti Confused

Tale dva sta največja, druga dva sta malo manjša, pa ne dosti.
Zraven se vidi še ena sadikica Arkansas Travellerja, ki sem jo ravno danes presadila, sejala pa pred enim mescem._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Za zalistnike se moraš sama odločiti. Jaz ponavadi pustim več vrhov, se mi zdi, da imam potem več pridelka. Nekateri pustijo le en vrh.
Stupice na primer, pa sploh ne mara obtrgavanja, tako da tega in podobne pustim pri miru.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri meni bosta itak lahko ostala samo dva. Verjetno bom enega striktno obtrgavala, drugega pa le malo. Pa hčerko bom vprašala, če se kaj spomni, kako ga je gojila, a se bojim, da bo njen odgovor kar "Pojma nimam!"_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Končno vse v rastlinjaku! Cool

Paradižniku od blizu:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Uaaa, Ivčk, tole je pa super in kako velikoooo.
Moji največji - letos sem izjemno pozna - so šele dobro prepikirani z nastavki prvih listkov... Embarassed
No, po mojih izkušnjah, tam do sredine maja bodo pa že pravi za sajenje. Ne bo pa tistih zgodnjih cvetov in plodov, ki sem jih bila navajena pretekla leta, ko sem sejala prve paradižnike 15.2._________________Živeti na podeželju je najlepše!
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

ja marijav sva na istem ampak računam, da bodo še zrasli do takrat ko morajo v zemljo Laughing_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Pri meni pa bodo za dan-dva zacveteli
Swetie
Arbuznyi
Japanese Trifele Black
Kosovo
Ananas Noir
Paul Robeson
Black Krim
Yellow Curant
Me pa zanima če bi jih lahko posadil že v rastlinjak,ali je še vseeno prehitro.!
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

robert - če imaš v rastljinjaku že sedaj zjutraj 22 stopinj, bi jih po moji logiki lahko komot posadil notri ...
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasno, Ivčk kakšne lepe sadike imaš. Tudi moji počasi rastejo v neogrevanem lesenem rastlinjaku, so manjši a bodo do maja že zrasli.

lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Odgovori