Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Škoda, da nisi fotke objavil prej., Se priporočam za nekaj semen, AB. Prosim.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

AB, kar shrani nekaj več semen, interesentov zna biti dosti ;) Kako pa je z okusom? Na fešti nisem utegnil dosti pokušati.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Iz prijateljske izmenjave je zrastlo tole... (levi je s strani malo opečen)...

Bi mogoče kdo vedel, katera sorta je to?

Kot vsem, do sedaj zrastlim pri nas, nekako manjka sladkosti - mogoče so obrani dan, dva prezgodaj.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mravlja, če se ime paradižnika enkrat izgubi, nihče ne more naknadno s 100% zanesljivostjo ugotoviti, katera sorta je, ker je preveč podobnih sort. Na Facebooku se sicer gredo ugibanja in potem širijo sorte pod vprašljivimi imeni dalje... Rolling Eyes
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Plamenka, hvala.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Bicikel je napisal/a:
AB, kar shrani nekaj več semen, interesentov zna biti dosti ;) Kako pa je z okusom? Na fešti nisem utegnil dosti pokušati.

Bicikel, slab sem pri opisovanju okusov. En tak prav zelo soliden pelat se mi zdi. Ni sladek in kašast. Ima kislino, ampak ne preveč.
Precej bolj okusen kot npr. tisti Auria, ki sem ga imel lani ( po obliki in rodnosti mu je bil zelo podoben ).
Definitivno ga bom naslednje leto ponovno posadil. Seveda se pa ne more primerjati z "Malahitno škatlico" Wink ( sedaj, ko vem, kaj ime pomeni, mi je še bolj všeč ).
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Andrej Banko je napisal/a:
Seveda se pa ne more primerjati z "Malahitno škatlico" Wink ( sedaj, ko vem, kaj ime pomeni, mi je še bolj všeč ).

Aaaa, za malahitom se podiš po hribih Wink

https://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/mJCoUaJWr5ZatEBqVtsSCYA.jpg

Mimogrede pa še jurčke nabereš. Ni kaj Very Happy_________________mfranc
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

AB tole pa res noro rodi Cool
Vidim pa na drugem forumu, da je mogoče malenkost bolj voden kot navadni pelati?
Še ena zadnja večja runda iz vrta in rastlinjaka, v njem imam samo še nekaj nedozorelih, večina je že oddelala svoje in sem jih odstranil. Zunaj pa so še vsi,cveti pa samo še en samosevec in češnjevci.

Za omako imam najraje mesnate sorte
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Danes sem po enotedenski odsotnosti na vrtu našla samo še povsem počrnele paradižnike... Pobrala sem kar je bilo za pobrati. V naslednjih dneh gredo vsi ven. Tako zgodaj se to pri meni še ni zgodilo. Ker so bolj pozno začeli zoreti, bi bila zdaj glavna sezona pobiranja in vkuhavanja. A tokrat ne bo nič. Sem kar žalostna. Crying or Very sad_________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Žal mi je, Brbr! Crying or Very sad Je pa pri meni enako - vsi, ki niso pod streho, so šli ta teden ven ... dozorelo mi jih je samo za sproti za par solatk Rolling Eyes . Edino češnjevčki v koritih pod nadstreškom še delajo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori