Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Citrus

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Morda odganjajo komarje Smile
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Moj sosed ima posajen Citrus ob moji ograji in drevo je neverjetno bogato s plodovi. Večina plodov je še vedno živo zelenih, a nekateri mu že rumenijo. Razmišljam, da bi ga posadila tudi jaz. Koliko cajta rabi, da se pojavijo plodovi?
Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Iz teme o gorski papaji.
mravlja je napisal/a:
Če se lahko navežem in rahlo "pošvercam" z vprašanjem: kakšne sorte citrusov imaš nasajene, da ti obstanejo preko zime?
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

mravlja
Žal nebi vedel kakšne sorte imamo. Limoni imamo 2, ena je z manjšimi limonami s tanjšo lupino, ravnokar prve zorijo in čez kakšen teden jih bomo začeli postopoma pobirati. Druga je v loncu, ima večje plodove in debelejšo lupino. Letos nima plodov. Zgleda, da ji je bilo prevroče in je odvrgla cvetove. Moral bi jo presaditi v vrt, pa ni placa. Mandarine smo že pojedli, drevo vsako leto polno, ful dobre, srednje velike, brez koščic in lepo se lupijo. Pomaranča povprečna in grenivka ravno tako.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Seasmoon je napisal/a:
Moj sosed ima posajen Citrus ob moji ograji in drevo je neverjetno bogato s plodovi. Večina plodov je še vedno živo zelenih, a nekateri mu že rumenijo. Razmišljam, da bi ga posadila tudi jaz. Koliko cajta rabi, da se pojavijo plodovi?

Najboljši odgovor boš dobil od tvojega soseda, ki ima citrus posajen ob tvoji ograji._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Peter je napisal/a:
...
Žal nebi vedel kakšne sorte imamo. ...

Peter, tvoja drevesa verjetno niso sejanci.
Sicer pa, Italijo imate blizu, "plemenite" sadike (cepljene) pa verjetno tudi.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

mravlja je napisal/a:

Peter, tvoja drevesa verjetno niso sejanci.
Sicer pa, Italijo imate blizu, "plemenite" sadike (cepljene) pa verjetno tudi.

Tako je, drevesa so iz Italije, kupljena pred 25-timi leti, morda več.
Ker imamo bolj majhen vrt, jih z obrezovanjem držimo nizko.

LIMONA, res dobro obložena vsako leto ima spodaj mrežico, ker sta kunca, ki sta prosto spuščena v vrtu mahnjena na limonine liste. Tudi kakšno vejico z limono cvikneta. Zanimivo, da na pomarančo ne gresta:

POMARANČA

GRENIVKA
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

poklon

Sanjsko!

Kako se reže citruse tako nizko, kako se odzivajo?
Kako velik lonec imaš za limono? ...

Katera rastlina (grmiček) je na zadnji fotografiji levo spodaj?

Koliko vprašanj, kajne. Lepo prosim... Wink
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Lonec ... bhuahahaha
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kakšna lepa drevesca!!! Poklon.

Jaz bom jutri moje tri citruse preselila v prezimovališče. Poldove ima letos samo kumkvat (še čisto zeleni). Limonovec ima šele zdaj nekaj cvetov, ploda niti enega. Mandarinovec pa ima tudi par zelenih kuglic..._________________naredimo svet lepši
Odgovori