Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem včeraj škropila s preslico. Tako nameravam početi preventivno 1x tedensko, vmes pa še škropljenje s krepčilnimi čaji - se moram prepričati, če čaji kaj pomagajo.
Za tako lepe krožnike pa Plamenki in Mfrancu en velik poklon._________________naredimo svet lepši
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Mfranc, jemljem besede nazaj. Si me uspešno demantiral. Pa kako sem sploh lahko dvomila v tvoj zgodnji pridelek? Embarassed Embarassed Embarassed Wink_________________Živeti na podeželju je najlepše!
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

He, he, Marija, saj se samo malo hecamo; sicer nas pa jeseni ti vse "prešišaš" s kvaliteto in kvantiteto svojega pridelka!

Very Happy_________________mfranc
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

rok82 je napisal/a:
Takole pa moji paradižniki uspevajo

Ja, izgleda, da imaš kar lepe paradižnike; lahko pošlješ malo večjo sliko? Wink_________________mfranc
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Če se bo še dolgo nadaljevalo tako vreme kot je sedaj že 5 dni, nepokriti paradižniki nimajo prihodnosti. Vsake 20 min dež pa vmes malo sonca pa ponovi vajo non-stop. Mad
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Trocki je napisal/a:
Če se bo še dolgo nadaljevalo tako vreme kot je sedaj že 5 dni, nepokriti paradižniki nimajo prihodnosti. Vsake 20 min dež pa vmes malo sonca pa ponovi vajo non-stop. Mad

Ja se strinjam. Samo danes ko je bilo napovedano več dežja pa ploh pri nas mir! Tako, da sem veselo privezal in obtrgal vseh 200 sadik. Sploh nisem mogel verjeti ko sem končal. Pa še za ostalo se je našel čas._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Na srečo mamo vse pod streho. Sem sklenil že pred parimi leti, ko sem videl razliko da se obvezno paradajz vedno pokriva
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Vesel sem, da vsake toliko koga okužim z entuziazmom vzgoje paradižnika. Včasih pa je entuziazem... malce prevelik.
Zelo zavzeto se je lotil kolega. Povedal sem mu, da lahko vsake toliko za krepitev uporabi mleko / koprivo, dopisal sem tudi Natur R in Protifert Lmw. Kot mi pove po enem tednu, je uporabljal vsak dan, vse v želji, da bi bil paradižnik "čimprej in čim lepši".
Hkrati pa mi včeraj pove, da je te - šele dobro posejane paradižnike - zalil z gnojilom Urea od Cvetala. En fangl (zidarska zajemalka, vsaj 0.5kg gre notri) v 12l vode. Količina gnojila bi sicer zadoščala za približno 600l vode.
Rezultat je viden spodaj. Nekaj jih je baje preživelo (zaenkrat), ostale pa preprosto skurilo.

Če odmislim na kakšen preventiven ukrep proti plesni, se mi vsakič potrjuje, da bolj kot jih pustim pri miru, bolj veseli so...

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Hu, Matic, tole je pa tvoj kolega pošteno nabildal...._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Škoda. Preveč dobrega ni dobro.
Odgovori