Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ja, tudi jaz imam nekaj rastlin v loncih, na balkonu, pod streho. Ti so še zdravi in "delajo". Med drugim tudi 42Days in Native Sun, ki nam strežeta plodove že od spomladi. Tu moram povedati, da je 42Days bolj roden kot NS. NS je tudi nekako kašast, se mi zdi. Tako, da bom naslednje leto verjetno za prve paradižnike sejala 42Days in Stupice, če bova le s Plamenko izvedli menjavo semen. Saj jo bova, a ne, Plamenka?_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Seveda bova menjali, Brbr! Wink Ti prinesem semena na jesensko srečanje? Pa še kakšnega zgodnjega za glavno sezono lahko poiščem, če želiš.
brbr

Plamenka, v naprej hvala._________________naredimo svet lepši
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Lep pozdrav

Obe, Brbr in Plamenka, vljudno prosim za nekaj semenk ranega paradižnika. Že v naprej velik hvala.

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mil, Stupice sem ti letos dvakrat ali trikrat prinesla na srečanje, a te potem ni bilo. Ker nisi sporočila, če te še zanima ali komu naj semena predam zate, sem jih podarila drugim. Ti bom prinesla nova, samo prosim, da me pred srečanjem, na katerega boš prišla, spomniš. Wink
brbr

Mil, prinesem 42Days._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Moji zunanji paradižniki so tudi že v večnih loviščih. Posušena trupla bom jutri kremiral ...
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moji paradižniki (razen vipersneperčka na balkonu so vsi nepokriti na vrtu) se počasi poslavljajo. Vsakih nekaj dni s kakšnega oberem zadnje plodove in rastlino razrežem. Nekako se še držijo San Marzano, Black Moor, Coeur d'Albenga in solkanski._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Letos sta pri nas bila glavni novosti Malahitova škatlica (ki ste jo drugi že zdavnaj sprejeli kot odlično) in Negrillo de Almoguera (o katerem doslej nisem dosti opazil na forumu).

Oboje se je obneslo super, sprejele so ju celo naše "dunajc pa krompir" izbirčne punce. Negrillo je zdaj moj naj črni paradajz. Vir je bil Tomatoeden.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bo kaj semen od obeh? Bi me zanimala. Embarassed
Odgovori