Stran 57 od 65

Objavljeno: To Sep 17, 2013 7:22 pm
Napisal/-a pika
mfranc je napisal/a:
Če je to ruska sorta, pa imamo lepo priliko, da ga iz cirilice lepo poslovenimo v Zlato srce. Da ne bo vse po "merikansko" Wink .

Odličen predlog, premalo takih Smile Pa tako lep jezik imamo.

Objavljeno: Sr Sep 18, 2013 9:50 pm
Napisal/-a Irena
No, da ne boste samih lepih imeli, pa prilagam mojo slikco zimskih long keeperjev.


Irena

Objavljeno: Sr Sep 18, 2013 9:59 pm
Napisal/-a MARIJAV
Irena, glede na dolgoživost L.K. lahko drugo leto kar izpustiš sajenje paradižnikov, boš imela kar letošnjega pridelka dosti Wink_________________Živeti na podeželju je najlepše!

Objavljeno: Če Sep 19, 2013 12:47 am
Napisal/-a tjesih
Irena res so krasni. Kdaj pa se jih pospravi bolj na toplo?

Objavljeno: Če Sep 19, 2013 9:42 am
Napisal/-a stara postaja
Irena. mene pa zanima kako jih boš spravila za zimo. Obrala in dala noter? Jaz imam samo eno sadiko (dobila od Muhe spomladi) in je prav tako polna plodov, nekateri so že obarvani. Žal pa je listje zelo prizadeto oz. ga skoraj ni. Letošnja vročina je bila za rastline v rastlinjaku res ubijajoča.
Zdaj pa ne vem, naj skušam rastlino presaditi v lonec in postaviti noter (s plodovi vred) ali naj plodove poberem in shranim. Kako delate drugi? lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)

Objavljeno: Če Sep 19, 2013 9:54 am
Napisal/-a muha
Napol obarvane plodove že pobiram, po možnosti s pecljem vred, in jih nalagam v gajbice v temni kleti (stalna temperatura16 - 18 °C ). Ostalo bom pustila na rastlini, dokler bo šlo.

Lani sem jih obrala, ko so komaj nakazovali "zvezdice" (bele lise okrog muhe) a je bilo za razvoj okusa občutno prezgodaj, dočim je seme lepo dozorelo do kaljivosti.

Shranjujemo jih podobno kot jabolka, naložene v eni plasti in čez zimo pregledujemo, ker tudi paradižniki niso imuni na gnitje. Do pomladi mi jih je propadla slaba tretjina.

Objavljeno: Če Sep 19, 2013 10:29 am
Napisal/-a Irena
No, Muha je kar prav napisala. Sestrična je pospravila že bolj zrele in so bili odlični. Drugače pa še naknadno dozorijo.

irena

Objavljeno: Če Sep 19, 2013 10:56 am
Napisal/-a stara postaja
Hvala obema za odgovor. Torej bomo podaljšali par. sezono daleč v zimo Laughing ! lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)

Objavljeno: Če Sep 19, 2013 10:29 pm
Napisal/-a tjesih
Z odgovorom sem zadovoljna tudi jaz. Muha, seme je bilo pa tvoje. Hvala. Če bo tako, bomo za Novo leto jedli domač svež paradižnik.

Objavljeno: So Sep 21, 2013 2:17 pm
Napisal/-a viktorh
brišem_________________ViktorhNazadnje urejal/a viktorh 23 Sep 2013 23:37; skupaj popravljeno 2 krat