Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli
-
Canon EOS 40D. Bolj kot aparat je pomemben objektiv in ta je makro 100. Pri teh zadnjih slikah sem si za zunanji fleš izdelal nastavek - difuzor iz plastenke in dveh jogurtovih lončkov. Rezultate vidiš tukaj. Če bi žužki bolj potrpežljivo pozirali in bi ne lezli in letali vsepovorek, bi s stojalom kakšen posnetek pridobil na ostrini, a to žal ne gre. Tako blizu že minimalen premik žužka ali pa aparata povzroči neostro sliko. K sreči se nekaj te neostrine pri pomanjševanju slike izniči.
-
Robertino, to je indijski jagodnjak, Duchesnea indica, še ena invazivna vrsta, ki se je dokaj težko znebimo. Več tukaj: https://www.ljubljana.si/.../invazivn.../indijski-jagodnjak/
Sicer pa: izjemne fotografije ustvarjaš. približaš mi tisto, mimo česar običajno grem. Hvala.
Sicer pa: izjemne fotografije ustvarjaš. približaš mi tisto, mimo česar običajno grem. Hvala.
-
-
Neverjeten si. Prava telenovela na listu,ki zasluži nadaljevanje. Kdo je zmagal? (več v naslednjem delu napete serije)
Žužkosvet se meni zdi, kot da je en vzporedni svet, ki ga sploh ne vidimo/ne poznamo. Kot življenje na drugem planetu, s tem da ga imamo tukaj pod nogami.
Z veseljem pogledam tvoje slike in se potopim vanje in me odnese za nekaj minut v drugo dimenzijo. Moderno se temu reče, da prakticirava Čuječnost.

Žužkosvet se meni zdi, kot da je en vzporedni svet, ki ga sploh ne vidimo/ne poznamo. Kot življenje na drugem planetu, s tem da ga imamo tukaj pod nogami.
Z veseljem pogledam tvoje slike in se potopim vanje in me odnese za nekaj minut v drugo dimenzijo. Moderno se temu reče, da prakticirava Čuječnost.