Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
Legi86

Odgovor Napisal/-a Legi86 »

Hvala za pomoč, ampak še vedno nisem izvedel kakšen vpliv na rastlino bi bil, če jo presadim v večji lonec, ko pa je že pognala liste in nastavke za cvetove (pri določenih so se posušili in odpadli)? Smile

Kdaj jih začnete prebujati iz spanja?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Čez 3 mesece bodo Ledeni možje in Zofka, torej je časa še zelo, zelo veliko, razen, če imaš ogrevan rastlinjak.
Sama v tem času še nikakor ne bi presajala rastlin, ker s tem vzpodbudimo njihovo rast. Govorim na splošno, ne le o čilijih.
Legi86

Odgovor Napisal/-a Legi86 »

Ok plamenka, hvala za odg. Bom počakal, ker rastlinjaka nimam. Smile
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Jaz bom dal kaliti semena jutri. Lansko leto sem jih dal komaj 20. marca, pa je vse skupaj odlično uspelo in dozorelo. Itak se mi nikamor ne mudi. Very Happy

Imam pa eno vprašanje. Kdo ve, kje se da dobit take čisto enostavne poceni plastične cvetlične lončke z premerom cca 10cm? Rabim kakih 30 komadov, da vanje prepikiram rastlince, ko bodo dovolj zrasle. Question
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Za naše razmere imajo dobro ponudbo http://www.vetisa.si/plasticni-loncki-platoji-pots-slovenia-plastic
Imajo lončke od več proizvajalcev, okrogle, kvadratne, visoke, nizke, itd.

Smo pa tule brziči Laughing in vrtnarije, trgovski centri, semenarne se šele prebujajo iz zimskega spanja Cool , tako da ponudba sigurno še šepa.

Imaš tudi varianto, da greš v kakšno večjo vrtnarijo, spomladi naročajo razne rožice, ki jih potem prelončijo v večje lončke. Ene lončke obdržijo, druge, predvsem tanjše, zmečejo "na kompost" Wink . Sam sem tako nabral že veliko lončkov, za gratis ceno so čisto v redu.

LP_________________mfranc
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Jaz sem jih pred par dnevi v opuščeni drevesnici našel cel kup. Tako štirioglatih kot okroglih. Laughing

LP
Trocki

Super ponudba tale Vetisa. 10cm lončki so po par centov in tudi večji lonci so precej ugodni. Samo ni mi jasno ali moraš naročit cel karton teh lončkov (več tisoč kosov) ali prodajajo tudi posamezno. Moram jih malo povprašati.

Tile bi bili idealni za rastlince v poznejši rasti. 14,3l bi moralo zadostovati. Very Happy

http://www.vetisa.si/1536-bamap-cottoplast-luxor-35-terrac-rjava-143l-650-p
polarbear

Odgovor Napisal/-a polarbear »

Trocki prodajajo po komadu,sam pri njih kupujem 90% stvari za vrtičkarstvo,ker so ugodni in imajo veliko izbiro tudi bolj eksotičnih artiklov..._________________Teaming with microbes
Trocki

Eno vprašanje na hitro. Kaj vi kaj namakate semena v vodo preden jih posadite? Vidim da nekateri priporočajo 24h namakanje. Se kaj pozna to?

LP
Nazadnje urejal/a Trocki 17 Feb 2015 17:48; skupaj popravljeno 1 krat
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Sam osebno nikamor. Če imaš par semen nič ne rečem . Pri meni je to misija nemogoče. plešem_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori