Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
RAČKE TEKAČICE
reider je napisal/a: |
Utrinek v času. Veselje pri nas v oborah: https://youtu.be/Kbd3NdVSVfk |
Lepo je videti živalice na prostem, še posebej kunce, ki so povečini stlačeni
v premale "lesene škatle".
Me pa zanima, če v tem primeru ne delajo problemov s kopanjem lukenj?
Crtj, ni ponudba, bi bilo verjetno kar kruto. Pri sorodnikih, ki so jih prvotno kupili na mojo pobudo. Sedaj smo se opogumili, jim naredili zaščiteno bivališče (proti kunam, lisici...), za vikend so bile pri nas in med prazniki bodo dlje časa.
Nekje moram najti eno odraslo račko, ker tale fant je res ubog. vodilni samec ga konkretno skljuva po vratu, da morajo posredovati med njima, pri nas ga je tudi (češ, da ne bi slučajno poskusil), potem se je lotil race, ki mu je naposled le počepnila, drugi samec pa samo gleda. najprej gre jest vodilni samec, nato samica, potem pa še drugi samec (opazovala zvečer, ko so bili zaprti in imeli kruh v vodi)._________________Lp, Živa
Nekje moram najti eno odraslo račko, ker tale fant je res ubog. vodilni samec ga konkretno skljuva po vratu, da morajo posredovati med njima, pri nas ga je tudi (češ, da ne bi slučajno poskusil), potem se je lotil race, ki mu je naposled le počepnila, drugi samec pa samo gleda. najprej gre jest vodilni samec, nato samica, potem pa še drugi samec (opazovala zvečer, ko so bili zaprti in imeli kruh v vodi)._________________Lp, Živa
Na bolhi je veliko oglasov, četudi svežih, že označenih kot zaključenih .. Tale je še živ trenutno : https://www.bolha.com/perutnina/race-tekacice-oglas-6580689
Ja kunci z račkami v obori funkcionirajo.Se pustijo kar pri miru, le včasih rada kaka račka pritisne za zajcem, in ta se reši z odskokom pred ostrimi kljuni:). Kar se tiče kopanja lukenj, ja sej tle je največji problem.Kopa luknje in grize,kar je lesenega. Sam ni problem sama luknja, kot takrat,če kopa v smeri pod mrežo,da uide. Pri meni je vrjeli ali ne podkopal beton temelje,da bi ušel.Pa je na drugi strani že se videlo svetlo,torej,če mu ne bi not nametal kamenja,bi mu uspelo. Mreža more biti dokaj dobro narejena.Do tal, spodaj pa more biti povlečena skozi mrežo armirna jeklena palica,da ne podvzdigne mreže.Pol je mir.Pa tut če uide, prde pri isti luknji pol spet nazaj čez čas.Le večkrat ga treba it pogledat,če je že not. Enkrat sta mi dva ušla, pa šla pol nazaj sama. K ose napaseta zunaj. Pogrize pa mlada drevesca, če so v obori in korenine površinske od velikih dreves,tako,da treba to zaščititi. Pri meni je taka metonska hišica v obori in tam se pol na strehi sonči pol dneva. Nisem teh živali ravno kupoval.Podarili so mi jih ljudje. In tut ne razmnožujem jih. PAč kako dolgo bodo, bodo, potem bom jih imel verjetno v bolj malem številu. No pa saj je veliko revčkov že tak samih zaspalo.Ne žive te živali prav dolgo . Trenutno je 3 racmani, 3 račke, zajklja, gosak in goska, petelin,mačka in maček in psica.Včash pa je tu bilo več kot enkrat več tega.