Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Drekojedca imata na koncu kljuna, ali kakorkoli se že temu reče, nekakšne "prste" s katerimi grabita hrano k sebi. Na zadku pa nekaj ščipalkam podobnega. Lahko je tudi za kakšen drug namen, mogoče ljubezenske inštalacije? Laughing

Ni ostro, vidi se pa vseeno.
Robertino

Še en. Ni komar, kaj je, ne vem.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Robertino, okoli "telenovele", objavljene 12. junija: to sta samec in samica škorpijonke, https://sl.wikipedia.org/wiki/Kljunavci
Očitno sta par, samec in samica. Tista s škorpijonovemu zadnjemu delu podobnim zadkom je samec, ona z ravnim zadkom je samica. Več.

Dodajam: na zadnji fotki je en predstavnik reda dvokrilci (Diptera), lepo se vidi eno od 2. para kril, utripača, bel kijast izrastek za prvim krilom. Kot komar, muhe, mušice, košeninarji,.....torej je komarjev sorodnik.
Nazadnje urejal/a metuljc 14 Jun 2017 20:59; skupaj popravljeno 2 krat
Robertino

Hvala. Sem sledil povezavi in našel še progasto rdeče črno žuželko. Po naše se ji reče črtasta pižamarka.
Robertino

Posledica današnje "čuječnosti" - pravočasno sem ga opazil.

miniaturna kreacija

ena odrasla kobilica

izgleda kot broška - ves je "napikan" po hrbtu

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kobilica je samica, lepo se vidi leglica, ampak, kril nima razvitih, morda jo čaka še ena levitev do popolne odraslosti.
Robertino

Ja, krila ji še rastejo, so če čisto majhna.

mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Kar naprej isto ( moje stanje...ha, ha), sploh se ne morem načuditi tem posnetkom in seveda narave od tako blizu.

Res sem prevzeta, kot omamljena, sploh me ne spusti......

H V A L A

Lepo bodi, Mil
Robertino

Mil, če uživaš kot jaz, je v redu. Wink

Revica brez dveh desnih nog skrbno čuva svoj zarod.

Tejle je mladina že odšla po svoje, a še vedno bdi nad gnezdom.

V varovalni mreži mladina veselo leze okoli. Mama je bila blizu in na preži.

Okrog obrnjen list, na katerem so jajčka, skozi katerih ovojnice se vidijo nožice nekakšnih mušic. Edina, ki je že zlezla ven, se je potikala okrog, nato pa zbežala.

Nazadnje urejal/a Robertino 28 Jun 2017 18:31; skupaj popravljeno 2 krat
Robertino

Tole je idealen stvor, za grozljivo filmsko glavno vlogo. Predstavljajmo si ga ene dvakrat višjega od nas, kako nas gleda z viška z odprtim gobcem. Idealen za nočne more. Shocked

Odgovori