Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
Melona saj bo. Malo potrpi, saj veš kako pravijo:potrplenje je božja mast.
Naj te potolažim z mojo sroušno.
. Pa upam, veselo upam.
Kar naj se šopirijo s papričkami, paradajzki in čiliji!
Boš videla, da bo čez teden dni vse drugače. Držim pesti za tebe in za mene. Pa tudi za vse tiste,ki imajo tako đunglo v lončkih kot midve. Mislim, da jih je bolj malo, pa vseeno.
lp in _________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Naj te potolažim z mojo sroušno.
. Pa upam, veselo upam.
Kar naj se šopirijo s papričkami, paradajzki in čiliji!
Boš videla, da bo čez teden dni vse drugače. Držim pesti za tebe in za mene. Pa tudi za vse tiste,ki imajo tako đunglo v lončkih kot midve. Mislim, da jih je bolj malo, pa vseeno.
lp in _________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Trocki, tudi v 7,5 L loncu sem imel kar lepe grmičke, z nekaj deset plodovi, 10 - 15 L je pa že čisto v redu litraža. Sam imam samo res velike grme v 20 L loncih.
V naši klimi, s prekratko sezono za razvoj velikih grmov, pridelek res ne gre proporcionalno z litražo loncev.
Bistveno drugače je, če imaš rastlinjak, ali pa zelo dobre pogoje za predvzgojo (kar si že nakazal ) in imaš že v maju, juniju (ko gredo čiliji lahko ven) že velike, cvetoče, s plodovi, grme. Tem pa lahko privoščiš večje lonce.
LP_________________mfranc
V naši klimi, s prekratko sezono za razvoj velikih grmov, pridelek res ne gre proporcionalno z litražo loncev.
Bistveno drugače je, če imaš rastlinjak, ali pa zelo dobre pogoje za predvzgojo (kar si že nakazal ) in imaš že v maju, juniju (ko gredo čiliji lahko ven) že velike, cvetoče, s plodovi, grme. Tem pa lahko privoščiš večje lonce.
LP_________________mfranc
Kot je že bilo povedano, tudi v manjših loncih (sploh če je pomanjkanje prostora res veliko), se da pridelati lepo število plodov.
Tole spodaj je denimo rastlina čilija v 6L loncu, lepo je delala celo sezono in v istem loncu celo prezimila, nakar je delala še naprej.
Torej, vse kar je večje od 6L, je čisti luksuz, ki ga vsekakor priporočam
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Tole spodaj je denimo rastlina čilija v 6L loncu, lepo je delala celo sezono in v istem loncu celo prezimila, nakar je delala še naprej.
Torej, vse kar je večje od 6L, je čisti luksuz, ki ga vsekakor priporočam
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A