Stran 59 od 84

Objavljeno: Ne Sep 06, 2020 10:58 pm
Napisal/-a mravlja
... hm: "ta nizek" to ni, "latni" pa tudi ne... da premislim.
Mogoče je res najboljše iti mimo...

Objavljeno: Ne Sep 06, 2020 11:12 pm
Napisal/-a Tonček
Fižol je zelo lep in zdrav. Niso ga napadli udrta pegavost, rja, fižolar... Prodal se bo kot naš, domač, slovenski fižol. Kupujmo domače! Zaupajmo domači pridelavi in našemu človeku!

Objavljeno: Po Sep 07, 2020 12:26 am
Napisal/-a lpmami
Ja, najbolje je iti mimo. Ne pogrevati vsakih 14 dni._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Po Sep 07, 2020 7:59 am
Napisal/-a Tonček
Ko kuham fižol, ostane po kuhanju rjava voda. Ali bi se dalo s to vodo barvati volno?

Objavljeno: Po Sep 07, 2020 9:35 am
Napisal/-a lpmami
Po moje ne. Lahko pa poskusiš._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Po Sep 07, 2020 11:35 am
Napisal/-a Tonček
Idea Bom pa res poskusil. Imam ene svetle poletne hlače, občutljive na fleke. Dal jih bom v velik lonec, dodal 1,5 kg fižola, 3 žlice soli in kuhal cca 1,5 ure. Fižol bomo pojedli, hlače pa bom malo splaknil in posušil. Če mi uspe, bom objavil fotko. Very Happy

Objavljeno: Po Sep 07, 2020 12:07 pm
Napisal/-a lpmami
Hja, ljudje poskušajo vse mogoče neumnosti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Sep 08, 2020 2:24 pm
Napisal/-a živa
bolje bo, da hlače kuhaš, ko boš fižol odcedil._________________Lp, Živa

Objavljeno: Sr Sep 09, 2020 8:58 am
Napisal/-a muha
Tonček je napisal/a:
Danes sem se zopet vozil mimo njive, kjer sta fižol in hmelj v čudovitem sožitju. Hmelj je že obran, ostal je še le sivček na žičnici. V tej simbiozi fižol s pomočjo fiksatorjev dušika oskrbuje hmelj z dušikom, hmelj pa oskrbuje fižol z zaščitnimi snovmi, saj se šprica takole od oka 5 x v vegetaciji. Fižol med hmeljem je tudi varen pred tatovi poljščin, o katerih se je danes govorilo v "Ljudje in zemlja", saj se ga ekološko osveščeni tatovi izogibajo.



Zanimivo bi bilo ugotoviti, koliko ostankov škropljenja ali avtomobilskih izpuhov se izloči pri namakanju in prevretju, kar je pri kuhanju fižola pravilo. Po prebiranju raznih virov naj bi se večina takih snovi nabirala v koži/olupku semen ali sadežev. Pričakovala bi, da se vsaj del izluži v vodo, ki jo itak zavržemo.

Objavljeno: Sr Sep 09, 2020 10:34 am
Napisal/-a Tonček
Še za nekaj drugega gre. Kako lahko človek posadi fižol med hmelj, ga šprica s pesticidi in potem nekomu proda? Če zna pridelat hmelj, kar je kar zahtevna agrotehnika, potem ne moremo govoriti o nekem neukem kmetu, ki ne ve, kaj so FFS-ji. Ljudje znajo govoriti samo o nevarnostih raka, še hujše pa se mi zdijo genske okvare, ki lahko zaznamujejo še naslednje generacije. In ravno FFS-ji so taki. Zakaj je toliko neplodnih mladih ljudi, toliko avtoimunskih bolezni, alergij itd., itd. Pa naj admin tole mojo objavo zbriše, če ni v kontekstu.