Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jablana - Malus domestica

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Moj jonagold sploh ni bil nikoli gnojen - razen občasno travnega odkosa mu drugega nisem namenil. Raste pa v dobrih tleh.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Jaz sem vsemu mlademu drevju pred prvim snegom potrgal listje. Sicer mi lomi veje..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Malo brskam...
https://www.dropbox.com/s/vpjw4wl6q1d976y/ca1906p4-59136.pdf?dl=0
Se je kdo že kaj zafrkaval s potaknjenci? Jasno ne s potaknjenci podlage(kot na linku), ki lažje koreninijo, ampak z žlahtno sorto.

Bom malo probal Very Happy
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Izgleda, da imam spet težave z modrim sitcem. Tole sem odkril na topazu:
http://shrani.si/f/q/Jd/1j2VJRKN/jablana-topaz-2.jpg
bila je majhna luknjica in sem malo podrgnil z vejico cež luknjo in je nastala takoj večja luknja (lubje kar odstopilo), v notranjost pa sem lahko šel cca. 20cm, po enem času sem opazil malo tekočine mlečne barve,
med tem drgnjenem je padla ena ličinka v velikosti 1cm. Smile Ni hec, resno Smile
Sumim, da sem zmučkal ta večjo ličinko.
Glede na to, da sem zadnja leta imel več napadenih dreves, sumim, da sem kaj privlekel domov s sadikami iz drevesnice, verjetno jajčeca od modrega sitca, ker tule okrog mene noben ne pomni kaj takšnega.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Meni modri sitec praktično vsako leto uniči kakšno drevo.Najraje se ugnezdi na slivi. Jeseni pa sem opazil na murvi, da ima na deblu več luknjic fi 1 mm, iz katerih je iztekal sok.Spomladi sem posekal marelico, ki je imela podobne škodljivce, podobni so Lubadarju, les pa je imel neprijeten, zopren vonj.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Tudi jaz sem že mel tega hudiča! Na figi in hruški! Figa je šla v maloro, hruško pa sem požagal do zdravega in je ponovno odgnala._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

kaj naj v tem primeru naredim, ker je tik nad cepljenim mestom? Če bom očistil do živega oz. zdravega lesa in zaščitil s smolo mislim, da bo prevelika rana. Po občutku lahko gre pol debla v premeru.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Pozdravljeni
Na netu nič ne najdem o modrem sitcu. Ali ima kdo povezavo do kakršnih koli informacij?_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

turnogo je napisal/a:
Pozdravljeni
Na netu nič ne najdem o modrem sitcu. Ali ima kdo povezavo do kakršnih koli informacij?

Poglej v google pod 'jesenov zavrtač' ali pa 'modro sitce'
Odgovori