Stran 60 od 84
Objavljeno: Sr Sep 09, 2020 10:36 am
Napisal/-a Tonček
Živa resnica! Na ta način potem ne bom našel kuhanega fižola v žepih, ko bom te hlače oblekel.
živa je napisal/a: |
bolje bo, da hlače kuhaš, ko boš fižol odcedil. |
Objavljeno: Sr Sep 09, 2020 12:07 pm
Napisal/-a mravlja
Tonček je napisal/a: |
Še za nekaj drugega gre. Kako lahko človek posadi fižol med hmelj, ga šprica s pesticidi in potem nekomu proda? Če zna pridelat hmelj, kar je kar zahtevna agrotehnika, potem ne moremo govoriti o nekem neukem kmetu, ki ne ve, kaj so FFS-ji. Ljudje znajo govoriti samo o nevarnostih raka, še hujše pa se mi zdijo genske okvare, ki lahko zaznamujejo še naslednje generacije. In ravno FFS-ji so taki. Zakaj je toliko neplodnih mladih ljudi, toliko avtoimunskih bolezni, alergij itd., itd. Pa naj admin tole mojo objavo zbriše, če ni v kontekstu. |
Prekleto prav imaš.
Objavljeno: Sr Sep 09, 2020 1:13 pm
Napisal/-a lpmami
Precej napisanega sicer drži, ni pa v kontekstu fižola, bi rekla. Za taka razpredanja imamo druga mesta na forumu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Sr Sep 09, 2020 1:31 pm
Napisal/-a Tonček
Prosim, zberi pogum in priznaj, da VSE drži, čeprav sem jaz to napisal. Spada pa v to temo, kajti fižol je edina kultura, ki jo brezvestni ljudje sadijo med hmelj in je tudi pridelan na ta način po moje najbolj onesnažena hrana. Pustimo formalistično ozko gledanje tega fižolarskega problema in si ne komplicirajmo s predalčkanjem. Ko gre človek na tržnico, se mora vprašat, ali je ta "savinjski sivček" res to, kar bi naj bil.
Objavljeno: Sr Sep 09, 2020 6:08 pm
Napisal/-a MARIJAV
Pohvaliti moram eno sorto fižola, ki jo je pred nekaj leti na srečanje v Ljubljani prinesla ena naša članica (naj se javi, prosim) in ga poimenovala ŠVICAR. Iz tisti prvih par fižolčkov sem ob eni prekli vzgojila kar veliko strokov in že prvo leto ugotovila njegove dobre lastnosti:
stroki so dolgi, zeleni in okrogli. Bolj ga obiraš, bolj cveti in rodi. Tudi ko je zrnje že formirano, je še vedno odličen mesnat in popolnoma brez nitk. Hitro se skuha, odličen tudi za vlaganje in v skrinjo.
Zrna so manjša in poščata, sivkasto rjav s črticami.
Jaz od visokih sadim le še tega._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Sr Sep 09, 2020 7:48 pm
Napisal/-a Tonček
Ali lahko, prosim, poslikaš suho zrno? 1000 slik pove več kot ena beseda (in obratno).
Objavljeno: Sr Sep 09, 2020 9:50 pm
Napisal/-a MARIJAV
Bom poslikala, vendar imam s shrani.si težave, kje drugje pa ne znam naložit slike. Bom poskušala in ko mi bo uspelo, bo slika....._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Če Sep 10, 2020 9:00 pm
Napisal/-a brbr
Tega Švicarja je meni dala Nauta (sem skoraj gotova, da ona). Rekla je, da njena prijateljica v Švici za stročje goji samo tega. Tudi pri meni letos zelooo dobro dela. Lani pa je bil bolj bogi...
cvet
strok
za primerjavo z nekaj drugimi
Žal fotografije zrnja (še) nimam_________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Pe Sep 11, 2020 12:26 pm
Napisal/-a živa
Ali že kdo goji ta visoki fižol? jaz ga ne bom več sadila, lahko dobi za ohranjanje sorte.
_________________Lp, Živa
Objavljeno: Ne Sep 13, 2020 10:24 pm
Napisal/-a MARIJAV
Ja, brbr, to je ta fižol. In hvala Nauti, da imamo lahko tako odlično sorto.
Upelo mi je ukrotiti Shrani. si, na sliki se vidi na pol zrel strok (primeren za luščenje svežega zrnja), zrel strok in tisti, ki je še lepo čvrst in krasno mesnat. Zrnje pa posnetek nekoliko spremeni barvo. Sveže stroke sem prerezala ob zrnu in čez zrno, da se vidi, kako krasno je strok mesnat.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!