Stran 60 od 65
Objavljeno: Pe Sep 27, 2013 9:43 pm
Napisal/-a MARIJAV
Vsekakor pelate, meni se najbolj obnese Opalka._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Pe Sep 27, 2013 10:14 pm
Napisal/-a Sonceluna
Ne vem če spada v to temo ampak vseeno, Marijav mi lahko prosim poveš kakšno "metodo" sušenja uporabljaš?
Objavljeno: Pe Sep 27, 2013 10:17 pm
Napisal/-a MARIJAV
Pelat prerežem po dolgem na pol, ali pa na 3 dele, če je debelejši, ga dam v el. biosušilnik s kožico navzdol (odstranim tudi vlažna semena), na 2. od treh stopenj, po več urah ga malo obrnem, potem pa še enkrat in sušim pač tako dolgo, da je primerno suh - ne trd in ne vlažen. Jaz ga hranim kar v skrinji._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Sr Okt 02, 2013 9:36 am
Napisal/-a lpmami
Pregledujem pobrane paradižnike pa najdem tegale z ročkom. Le kaj se mu je zgodilo, da je naredil takole izrastlino!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Sr Okt 02, 2013 2:17 pm
Napisal/-a muha
Objavljeno: Sr Okt 02, 2013 3:36 pm
Napisal/-a brbr
Pri nas sušimo na pol prerezane paradižnike razporejene (prerezana površina obrnjena navzgor) na rešetke v pečici ogreti na cca 70st. cca 1 dan. Vrata pečice pustimo malo priprta, da se vlaga lažje odvaja._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Sr Okt 02, 2013 3:50 pm
Napisal/-a Aye-Aye
Pri meni je tudi par takih zraslo.
Objavljeno: So Okt 05, 2013 6:00 pm
Napisal/-a MARIJAV
Sem stekla v plastenjak nabrat nekaj debelinkotov, ki se kljub mrazu ne dajo:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Sr Okt 09, 2013 7:41 pm
Napisal/-a Nadina
Objavljeno: Če Okt 10, 2013 11:56 am
Napisal/-a Ivčk
Res je lepo videti sveže zrele paradižnike v tem času leta...
Jaz sem vse svoje pobrala 1 dan pred mrazom, ki je rastline na koncu le nekoliko osmodil na vrhovih. Ampak vreme ni bilo več ugodno, zato nisem želela riskirati izgubo pridelka...
Toliko zelenih paradižnikov, kolikor jih imam letos, nisem imela še nikoli. S podstrešja sem morala privleči lesen regal s petimi policami, ki so na polno naložene z večjimi plodovi, s češnjevci pa sem napolnila voziček s tremi gajbicami, ki stojijo ena nad drugo.
Vsak dan med zelenimi odberem kar precej takih, ki so čez noč začeli spreminjati barvo in jih dam na pladenj, kjer dozorijo do konca, nakar jih porabimo. S paradižnikom bom zagotovo založena do konca meseca, verjetno pa še krepko čez. Pa se ga bomo končno najedli
Me pa kar pogreje, ko vidim, da so prazne rastline na vrtu (čeravno malo ožgane od mraza) še vedno bujno zelene in zdrave. Letos sploh plesni ni bilo, kar je po desetletju paradižnikovanja prvič!
Škropila pa sem le enkrat z insekticidom (+ fungiciom s kratko karenco), da sem se rešila pršic, s sodo letos nisem nič čarala, ker ni bilo potrebe.
Res škoda, da vreme ni zdržalo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A