Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Na našem EKO vrtu sem napravil malo toplo gredo, dal vanjo nekaj paradižnikov in paprik, tretjina lončkov je praznih, imajo dober apetit, posipal sem z sodo, da vidimo.
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

crtj, plamenka, velja, napišem tu ko dobim odgovor iz Nemčije kaj in kako.

do takrat pa ročno pobiranje - vreme je za polže kot naročeno Sad
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Odkar imam indijske tekačice problemov s polži skoraj nimam več._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čakam, da se na polže navadijo vrane. Malo za šalo, precej zares.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tegale našega avtohtonega črnčka bom pustila pri miru. V primerjavi z rdečimi požrešneži skoraj nič ne poje, zato tudi je tako lepo vitek.

Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Pri nas je letos precej takih črnčkov, rdečih skoraj ni več._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Upam da nimajo maškerade...

Pri meni je nekaj rdečkotov, zaenkrat pa ni videti posebne škode
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Agrolit ponuja Ironmax. Po opisu sodeč bi znal biti nekaj podobnega, kot Sluxx. Ga je kdo že kupil in uporabil?
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

muha je napisal/a:
Agrolit ponuja Ironmax. Po opisu sodeč bi znal biti nekaj podobnega, kot Sluxx. Ga je kdo že kupil in uporabil?

Nisem še,je pa v planu da ga grem danes iskat._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Nekaj novega sem se naučil. Na krompirju sem videl objedene liste, ki bi jih pripisal koloradskemu hrošču. Vendar je to kar zgodaj zanj, pa tudi nikakor nisem nobenega v vrtu našel. Navadno so ličinke super vidne. Ko pa sem kopal krompir v visoki gredi, sem našel kar nekaj rdečih polžev, enega junaka pa tudi pri samem delu, ko je užival v listih. V gredi je samo nekaj krompirjev, zanimivo, da so se trenutno zaradi krompirjevih listov odrekli solati zraven.
Še slabša novica za moj krompir je, da sem pri odstranjevanju zastirke našel ogromno strun Confused. Zaenkrat pa še ni navrtanih gomoljev. Ampak to se bo žal hitro spremenilo.
Odgovori