Muha
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Melona
- Kraj: Litija
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Še nekaj današnjih utrinkov: Foto mi nekaj štrajka in s slikami nisem preveč zadovoljna.
Prijatelj ali nadloga v vrtu, kakor vzamemo. V tem deževnem obdobju jih vsak dan nekaj pridela, me pridno oskrbuje s krtinovko in redči ogrce ter strune:
Peščeno-skalna brežina
Alpska nebina:
Iris - čebulnica. Posadila sem jih v 6 kupčkov, izkazalo se je, da bo pravi učinek šele, ko bom presadila vse na enega samega
Plamenkin nageljček se v moje veliko zadovoljstvo lepo širi
Delosperma, žal cveti le enkrat letno.
Ena od zvončnic, imena ne vem. Sadiko sem dobila od članice Iris ex Potonke
Materina dušica za čaj je na moje veselje prav agresivna
Rdeče-lila potonke, eden od treh grmov
Nazadnje urejal/a muha 25 Maj 2018 11:00; skupaj popravljeno 3 krat
Prijatelj ali nadloga v vrtu, kakor vzamemo. V tem deževnem obdobju jih vsak dan nekaj pridela, me pridno oskrbuje s krtinovko in redči ogrce ter strune:
Peščeno-skalna brežina
Alpska nebina:
Iris - čebulnica. Posadila sem jih v 6 kupčkov, izkazalo se je, da bo pravi učinek šele, ko bom presadila vse na enega samega
Plamenkin nageljček se v moje veliko zadovoljstvo lepo širi
Delosperma, žal cveti le enkrat letno.
Ena od zvončnic, imena ne vem. Sadiko sem dobila od članice Iris ex Potonke
Materina dušica za čaj je na moje veselje prav agresivna
Rdeče-lila potonke, eden od treh grmov
Nazadnje urejal/a muha 25 Maj 2018 11:00; skupaj popravljeno 3 krat
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Mislim, da mi je uspelo s foaparatom. Alpsko nebino sem ponovno slikala in zamenjala sliko potonke. Te barve sedaj so bolj realne.
Pa še nekaj dodatka:
Mini vrtnico sem 3 leta valjala po stanovanju in presajala. Iz spoštovanja do darila. Zrasla ni čisto nič, naredi pa vsako leto dvakrat po 2 cvetova. To pomlad sem jo posadila ven, kjer bo tudi ostala. Če bo obstala bo, če ne pač ne.
Figa lepo kaže:
Timijan na zeliščnem vrtičku
Zeliščni vrtiček
Ta velik pehtran:
In še ta mali:
Dišita oba enako, sorti sta različni. Dvomim, da je ta velik ruski, bo pokazal čas.
Sramežljive travnate perunike. Idealne za senčne lege, listje ostane lepo vse do zmrzali.
Tagetes minuta s fižolom, ki že dela vitice. Kot izgleda, se bosta rastlini v rasti lepo dopolnjevali.
Desno zadaj "dosežek gradbene industrije" ali "kako vestno Gorenjska gradbena družba vrača po posegih okolico v prvotno stanje". Vsak čas bo točno pol leta, odkar so dela na cesti končana. Razmišljam, če bi jim na praznovanje pol-letnice nesla pol torte s pol svečke. Po tistelih kablih telečejo telefonske in kabelske zveze za vso vas. Samo čakam, da se bo spravil nanje kak glodalec ali mlad razigran kuža na njih brusil zobe.
Me bo še kdo obtožil, da gojim konopljo. Nazadnje urejal/a muha 27 Maj 2018 16:29; skupaj popravljeno 1 krat
Pa še nekaj dodatka:
Mini vrtnico sem 3 leta valjala po stanovanju in presajala. Iz spoštovanja do darila. Zrasla ni čisto nič, naredi pa vsako leto dvakrat po 2 cvetova. To pomlad sem jo posadila ven, kjer bo tudi ostala. Če bo obstala bo, če ne pač ne.
Figa lepo kaže:
Timijan na zeliščnem vrtičku
Zeliščni vrtiček
Ta velik pehtran:
In še ta mali:
Dišita oba enako, sorti sta različni. Dvomim, da je ta velik ruski, bo pokazal čas.
Sramežljive travnate perunike. Idealne za senčne lege, listje ostane lepo vse do zmrzali.
Tagetes minuta s fižolom, ki že dela vitice. Kot izgleda, se bosta rastlini v rasti lepo dopolnjevali.
Desno zadaj "dosežek gradbene industrije" ali "kako vestno Gorenjska gradbena družba vrača po posegih okolico v prvotno stanje". Vsak čas bo točno pol leta, odkar so dela na cesti končana. Razmišljam, če bi jim na praznovanje pol-letnice nesla pol torte s pol svečke. Po tistelih kablih telečejo telefonske in kabelske zveze za vso vas. Samo čakam, da se bo spravil nanje kak glodalec ali mlad razigran kuža na njih brusil zobe.
Me bo še kdo obtožil, da gojim konopljo. Nazadnje urejal/a muha 27 Maj 2018 16:29; skupaj popravljeno 1 krat