Metuljc!
Veš,da imaš prav!Včerajšnji klepet s tabo,klub vsemu delu,je bil pravi balzam za dušo.Pridi še,ko bom imel malo več časa._________________Narava vse povrne!
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Neuspehi v letošnji pridelavi
, , saj danes ni več tako hudo, ne, samo pridejo taki trenutki nemoči, pa spet grejo a ne. Sploh pa kaj imamo napisano v dobrodošli v gartlcu, tako je to z nami vrtnarji.
Bom odprla še temo kaj nam je uspelo, pa bo še bolje ne http://forum.gartlc.si/gartlc-post-11218.html#11218
Bom odprla še temo kaj nam je uspelo, pa bo še bolje ne http://forum.gartlc.si/gartlc-post-11218.html#11218
Se strinjam z vsem napisanim! In prilagam željo iti na en tak klepetalni izlet skupaj z Metuljc!
Aye, a stenice so tiste rdeče bibe? Pri meni se tudi pojavljajo na kapusnicah. Sem tako vedela, sa bo nekaj, ko sem gledala bele metulje..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Aye, a stenice so tiste rdeče bibe? Pri meni se tudi pojavljajo na kapusnicah. Sem tako vedela, sa bo nekaj, ko sem gledala bele metulje..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Za stenice sem odprla novo temo http://forum.gartlc.si/gartlc-post-11233.html#11233, tu imaš link kako izgledajo.
bobolino je napisal/a: |
Se strinjam z vsem napisanim! In prilagam željo iti na en tak klepetalni izlet skupaj z Metuljc! Aye, a stenice so tiste rdeče bibe? Pri meni se tudi pojavljajo na kapusnicah. Sem tako vedela, sa bo nekaj, ko sem gledala bele metulje... |
Beli metulji in rdeče bibe imajo skupno le to, da so bojim križnice hrana (no, in da so oboji žuželke). Sicer se pa iz jajčec belih metuljv razvijejo zelene gosenice (kakšen biolog bi se zgrozil nad to razlago . (biolog je ta levi)
Moji neuspehi letos:
- zgodaj presadila sadike rdečega in navadnega zelja, od teh samo 2 glavici rdečega in ravno toliko zelenega (od po 6 sadik vsakega). Verjetno mušica požrla srčiko.
- dobljena semena kumar Suyo long in Chinese long white; prezgodaj presajene sadike in je mraz konec maja rast zaustavil, so visoke samo pol metra in temu primerna je količina kumar, ki so od prvih grenke in neužinte, bele pa dobre, ampak na prste ene roke je pridelka. Letos sem lačna kumarične solate.
- peteršilj sejala 2 x, pa ne bo korenin za juho več kot ena vrečkica.
- fižola niso zalivali med mojo odsotnostjo in ga ni skoraj nič (za stročje)._________________Lp, Živa
- zgodaj presadila sadike rdečega in navadnega zelja, od teh samo 2 glavici rdečega in ravno toliko zelenega (od po 6 sadik vsakega). Verjetno mušica požrla srčiko.
- dobljena semena kumar Suyo long in Chinese long white; prezgodaj presajene sadike in je mraz konec maja rast zaustavil, so visoke samo pol metra in temu primerna je količina kumar, ki so od prvih grenke in neužinte, bele pa dobre, ampak na prste ene roke je pridelka. Letos sem lačna kumarične solate.
- peteršilj sejala 2 x, pa ne bo korenin za juho več kot ena vrečkica.
- fižola niso zalivali med mojo odsotnostjo in ga ni skoraj nič (za stročje)._________________Lp, Živa