Kremice, mila ...

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Jaz tudi ne maram premastnih krem, ampak brez hude kemije - emulgatorjev se voda in maščobe pač ne vežejo dobro oziroma se razplastijo. Mislim, da lanolin tudi veže vodo in ga zato dodajam.
Dobra stran uporabe mastnih krem je pa ta, da po mazanju moram nekaj časa počivati - nič delati z rokami, da se krema vpije v kožo Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

lpmami je napisal/a:
Jaz tudi ne maram premastnih krem, ampak brez hude kemije - emulgatorjev se voda in maščobe pač ne vežejo dobro oziroma se razplastijo. Mislim, da lanolin tudi veže vodo in ga zato dodajam.
Dobra stran uporabe mastnih krem je pa ta, da po mazanju moram nekaj časa počivati - nič delati z rokami, da se krema vpije v kožo Smile

No ja, res je. Smile

Koncal bom z eno zanimivostjo. Ta pravi solinarji (tisti, ki so takrat od soli ziveli) so si par mesecev pred zacetkom pobiranja soli, vsak dan mazali roke in noge z oljcnim oljem in s tem preprecili pokanje koze na stopalih in rokah. Smile
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Še vedno me "matra", kako narediti kremo z več vodne faze, da bo bolj vlažilna in ne preveč mastna.
Ali kdo uporablja emulgatorje, ki vežejo vodo?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
JERCA

Odgovor Napisal/-a JERCA »

LPMAMI, slučajno sem zavila še tukaj in evo tema, ki mene zanima. Po raznih karitejevih mazilih, ognjičevem, pelinovem....sem želela neko lažjo kremo, za čez poletje.
V zadnji številki revije Pomagaj si sam je bil recept( mislim da od Metke McCully) za osnovno kremo-mazilo in sem jo naredila. Je dovolj vlažilna, lepo se vpije, hkrati pa vsebuje tudi nekaj olja. Ko pridem domov ti lahko prepišem točna razmerja v receptu. Jaz sem naredila samo polovičko, ker sem se hotela najprej prepričati kakšna bo. Vsebuje pa gel aloe vere, čebelji vosek in pa olja ( jaz sem kombinirala kokos, grozdne peščke in pšenične kalčke, kar pač imaš doma)_________________JERCA- nekdanja ERIENNE
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

JERCA; lepo prosim, tudi mene bi to zanimalo.
Dobra misel

Odgovor Napisal/-a Dobra misel »

JERCA je napisal/a:
LPMAMI, slučajno sem zavila še tukaj in evo tema, ki mene zanima. Po raznih karitejevih mazilih, ognjičevem, pelinovem....sem želela neko lažjo kremo, za čez poletje.
V zadnji številki revije Pomagaj si sam je bil recept( mislim da od Metke McCully) za osnovno kremo-mazilo in sem jo naredila. Je dovolj vlažilna, lepo se vpije, hkrati pa vsebuje tudi nekaj olja. Ko pridem domov ti lahko prepišem točna razmerja v receptu. Jaz sem naredila samo polovičko, ker sem se hotela najprej prepričati kakšna bo. Vsebuje pa gel aloe vere, čebelji vosek in pa olja ( jaz sem kombinirala kokos, grozdne peščke in pšenične kalčke, kar pač imaš doma)

Jerca, tudi mene zanima. Še, kje kupite čebelji vosek? Hvala. jaz, jaz!
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Vosek sem dobila pri čebelarju (tu na Gartlcu), nakar sem ga prečistila._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem ga v Sanolaborju. 80g v luskicah za nekaj evrov ...
Dobra misel

Odgovor Napisal/-a Dobra misel »

Andrej Banko, hvala za informacijo. Sanolabor bom prej našla, kot čebelarja. Very Happy
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Odgovori