Dobra stran uporabe mastnih krem je pa ta, da po mazanju moram nekaj časa počivati - nič delati z rokami, da se krema vpije v kožo
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
lpmami je napisal/a: |
Jaz tudi ne maram premastnih krem, ampak brez hude kemije - emulgatorjev se voda in maščobe pač ne vežejo dobro oziroma se razplastijo. Mislim, da lanolin tudi veže vodo in ga zato dodajam. Dobra stran uporabe mastnih krem je pa ta, da po mazanju moram nekaj časa počivati - nič delati z rokami, da se krema vpije v kožo ![]() |
JERCA je napisal/a: |
LPMAMI, slučajno sem zavila še tukaj in evo tema, ki mene zanima. Po raznih karitejevih mazilih, ognjičevem, pelinovem....sem želela neko lažjo kremo, za čez poletje. V zadnji številki revije Pomagaj si sam je bil recept( mislim da od Metke McCully) za osnovno kremo-mazilo in sem jo naredila. Je dovolj vlažilna, lepo se vpije, hkrati pa vsebuje tudi nekaj olja. Ko pridem domov ti lahko prepišem točna razmerja v receptu. Jaz sem naredila samo polovičko, ker sem se hotela najprej prepričati kakšna bo. Vsebuje pa gel aloe vere, čebelji vosek in pa olja ( jaz sem kombinirala kokos, grozdne peščke in pšenične kalčke, kar pač imaš doma) |