Stran 7 od 7
Objavljeno: To Jul 28, 2015 11:49 pm
Napisal/-a figula
hvala, cinija1, da si zbudila temo in spomnila na ta recept!
Ker ne smem paprike, sem jo zamenjala z ačočo in vse skupaj zmlela na mesoreznico. V kuhinji plava rahel vonj po kumarah , me zanima kako se bodo okusi pomešali
Objavljeno: To Avg 18, 2015 8:59 pm
Napisal/-a muha
Pravkar je šla v kozarce druga letošnja runda bučk. Paprike sem porabila kar male oranžne (seme od vode) in namesto belega vinskega kisa, ki ga nisem dobila, jabolčni kis. Pa 4 precej hude male čilije na 3 kg bučk. Upam, da za naše nežne in nevajene brbončice ne bo prehudo .
Objavljeno: So Sep 17, 2016 3:48 pm
Napisal/-a muha
Za eno papriko mi je zmanjkalo standardnega mesnega polnila pa sem zanjo meso nadomestila s temile bučkami iz kozarca.
Rezultat: mljask .
Objavljeno: To Avg 21, 2018 8:58 am
Napisal/-a muha
Nisem imela pri roki nektarin pa sem jih nadomestila z zrelimi hruškami viljamovkami. Po okusu ni opazne razlike.
Objavljeno: Če Avg 30, 2018 9:57 pm
Napisal/-a metuljc
Ste letos pozabili na ta recept. Mene tudi še čaka.
Objavljeno: Pe Avg 28, 2020 8:27 am
Napisal/-a muha
Dajem na vrh, če ste morda pozabili kam z viškom bučk. Dobro se obnesejo tudi/zlasti tiste, ki so nam pri pobiranju "ušle" in za druge namene niso najbolj uporabne.
Letos ga bom prvič delala tudi iz čajot, saj teh prvih poletnih še nima smisla hraniti za zimo. Lagenarije prejšnja leta so se dobro obnesle, ni bilo razlike med njimi in cuketami. Uporabne bi bile tudi druge vrste užitnih buč.