Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaj je to za en škodljivec?

Odgovori
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Kolegica je na spodnji strani lista paradižnika našla tole. Kaj za eni žužki so?

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Takle drobižek sem tudi jaz našla na enem listu paradižnika. Samo, da so bile živalice še dosti manjše. Najbolj mi je bilo všeč "satje" iz katerega so se izlegle.
Jaz sem list odtrgala in ga prestavila na vrh kompostnega kupa. Tam bodo nadobudneži uradovali kolikor jim bo srce dalo..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zelene stenice najbrž. Ličinke. Naj se jih čimprej znebi, saj povzročijo veliko škode.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Razen plenilskih stenic, so vse - nezaželene!
Twisted Evil
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Hvala vsem za hiter odziv!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ogledujem svojo vrbo na balkonu in najdem tale čipkast list:

Obgrizen-vrbov-list-ipka

Pogledam še spodnjo stran lista in najdem tole:

Po moje gosenice bogvekoga: mogoče kakšnega nočnega metulja, saj podnevi ne vidim metuljev na balkonu.
Kakorkoli, ker so tako pretiravale (čeprav imam sicer čipke rada in jih tudi sama izdelujem), sem jih dovolj zgodaj odkrila in onemogočila.
Me pa mika, da dam listek z jajčeci v kozarec in opazujem razvoj._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Jaaaa_________________Naj raste
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Meni takole obdelujejo liste fige kobilice, vsako leto.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Take liste ima moja koruza pokovka, podrobno nisem pregledala spodnje strani listov._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Živa, le poglej spodaj. Ko se iz teh jajčec razvijejo gosenice, čipka zelo hitro napreduje Evil or Very Mad_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori