Voluhar

Odgovori
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Kako pa je s karbidom? Natlačiš karbid v živ rov, dobro zakoplješ in naliješ čez vodo
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Karbid v rovih je pri meni za nekaj časa zmanjšal aktivnost krta. Močno dvomim, da bi to voluharja to odstranilo, ga pa prisili, da del rovov za nekaj časa opusti.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

aladin je napisal/a:
Kako pa je s karbidom? Natlačiš karbid v živ rov, dobro zakoplješ in naliješ čez vodo

Na drugi strani rova pa prižgeš šibico Very Happy
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Vse skupaj je fajn čim boljše zadihtat, da se dim razleze čimdlje pod zemljo. Razen če imaš leteče voluharje Smile

Sicer me pa to spominja na poskus, ko sem bil v srednji šoli. S prijateljem sva na domačem vrtu s štilom od metle naredila ca 15 cm globoko luknjo, noter dala pokrovček od flaše in noter natresla zmes fosforja in kalijevega permanganata. Vse skupaj sva prižgala z vsaj dva metra dolgo palico.

Rezultat je oblak, podoben atomski gobi in čez nekaj minut obisk gasilcev s prižganimi lučkami Smile
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

O, Aladin, sem se nasmejala, to sem v tem trenutku res potrebovala.

Hvala, lepo bodi, Mil
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Tema o voluharju miruje, voluhar bo pa verjetno kmalu začel pohod na gojene rastline.
Na tejle strani
http://mapassionduverger.fr/maladies-et-ravageurs/le-meilleur-piege-a-campagnols/
natančno popisujejo vse o življenju voluharjev, pa tudi o njihovem preganjanju. Če je ovira francoski jezik, je (vsaj pri pasti) dovolj nazornih slik, da to ne more biti večja težava._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Ko sem objavila zgornji prispevek s povezavo za past za voluharja Topcat (v francoščini), še nisem slutila, kako kmalu me bo aktivno zanimala. Zdaj ko je sneg končno odlezel, sem opazila, da vodijo pod kup listja številne potke, površinski rovi ... gotovo je voluhar iz okolice prišel prezimit na toplo pod listje.
Ima kdo kaj koristnih izkušenj, če se da učinkovito ukrepati na verjetno naselbino voluharjev pod tem kupom listja?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Površinski rovi so, po moje, verjetneje od rovk.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Odpri nekaj rovov v kupu. Voluhar jih običajno pride zadelat. Tako dostikrat ugotavljam vsaj bližnjo prisotnost voluharjev. Šele potem pride na vrsto past.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Hm, mogoče pa le ni voluhar in so rovke.Upam, da mi jutri uspe priti do vrta pa bom malo zasula rove._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori