Voluhar
-
Vse skupaj je fajn čim boljše zadihtat, da se dim razleze čimdlje pod zemljo. Razen če imaš leteče voluharje ![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Sicer me pa to spominja na poskus, ko sem bil v srednji šoli. S prijateljem sva na domačem vrtu s štilom od metle naredila ca 15 cm globoko luknjo, noter dala pokrovček od flaše in noter natresla zmes fosforja in kalijevega permanganata. Vse skupaj sva prižgala z vsaj dva metra dolgo palico.
Rezultat je oblak, podoben atomski gobi in čez nekaj minut obisk gasilcev s prižganimi lučkami![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Sicer me pa to spominja na poskus, ko sem bil v srednji šoli. S prijateljem sva na domačem vrtu s štilom od metle naredila ca 15 cm globoko luknjo, noter dala pokrovček od flaše in noter natresla zmes fosforja in kalijevega permanganata. Vse skupaj sva prižgala z vsaj dva metra dolgo palico.
Rezultat je oblak, podoben atomski gobi in čez nekaj minut obisk gasilcev s prižganimi lučkami
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Tema o voluharju miruje, voluhar bo pa verjetno kmalu začel pohod na gojene rastline.
Na tejle strani
http://mapassionduverger.fr/maladies-et-ravageurs/le-meilleur-piege-a-campagnols/
natančno popisujejo vse o življenju voluharjev, pa tudi o njihovem preganjanju. Če je ovira francoski jezik, je (vsaj pri pasti) dovolj nazornih slik, da to ne more biti večja težava._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Na tejle strani
http://mapassionduverger.fr/maladies-et-ravageurs/le-meilleur-piege-a-campagnols/
natančno popisujejo vse o življenju voluharjev, pa tudi o njihovem preganjanju. Če je ovira francoski jezik, je (vsaj pri pasti) dovolj nazornih slik, da to ne more biti večja težava._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
- Lpmami
- Kontakt:
Ko sem objavila zgornji prispevek s povezavo za past za voluharja Topcat (v francoščini), še nisem slutila, kako kmalu me bo aktivno zanimala. Zdaj ko je sneg končno odlezel, sem opazila, da vodijo pod kup listja številne potke, površinski rovi ... gotovo je voluhar iz okolice prišel prezimit na toplo pod listje.
Ima kdo kaj koristnih izkušenj, če se da učinkovito ukrepati na verjetno naselbino voluharjev pod tem kupom listja?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ima kdo kaj koristnih izkušenj, če se da učinkovito ukrepati na verjetno naselbino voluharjev pod tem kupom listja?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
- Lpmami
- Kontakt: