Z vrta na mizo
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Z vrta na mizo
Jaz jih vidim, le povečati jih ne morem, ker so naložene v takem formatu, da se jih ne da.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Tajči, slike vidim. So dovolj velike, mi jih ni treba povečevati. Le če bi me zanimale podrobnosti. A se ne dajo povečati.
-
Zanimivo, jaz pa slike vidim on lahko jih povečam.
-
- Kraj: Rimske Toplice
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Tudi jaz slike vidim in jih na računalniku ne morem povečati.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Z vrta na mizo je res super zadeva a...
vzame precej več časa, kot "iz trgovine na mizo". Danes sem kuhala pašta fižol in uporabila samo dodatke z vrta. Najprej nabrati, potem očistiti odvečnih smeti, potem oprati, počistiti za seboj, preobuti, preobleči ... minute kar tečejo in ko sem končno lahko ugasnila plin, sem ugotovila, da sem za vse skupaj porabila več kot 3 ! ure. S kuhanjem fižola vred. A je to normalno, ali pa sem z leti postala hudo počasna.
No, užitek ob domačem je neprecenljiv.
vzame precej več časa, kot "iz trgovine na mizo". Danes sem kuhala pašta fižol in uporabila samo dodatke z vrta. Najprej nabrati, potem očistiti odvečnih smeti, potem oprati, počistiti za seboj, preobuti, preobleči ... minute kar tečejo in ko sem končno lahko ugasnila plin, sem ugotovila, da sem za vse skupaj porabila več kot 3 ! ure. S kuhanjem fižola vred. A je to normalno, ali pa sem z leti postala hudo počasna.

No, užitek ob domačem je neprecenljiv.
- Melona
- Kraj: Litija
Ne, Muha, ni samo to, da nismo več pri tridesetih, res je zamudno. Preprosta zelenjavna juha ... adijo, pamet! Korenček, fižol, koleraba, brstični ohrovt ... ves dopoldan dela, da je kosilo v desetih minutah mimo.
-
Ja, smo se zadnjič menili, koliko več dela je s pripravo zelenjave, kot z mesom. Verjetno tudi zato v gostilnah (skoraj) ne nudijo zelenjave (če odštejemo pečene paprike+melancane+paradižnik) in odmrznejno in na vodi kuhano korenje in grah... 

-
- Kraj: Rimske Toplice
Meni krasno poletno kosilo:
Zelenjavna juha
Tople kumare s krompirjem
Z ocvirki zabeljen stročji fižol.
In ogromno dela.
Še, če narediš žgance z ocvirki in belo kavo, potrebuješ 4 kozice, kuhalnico, žlico za ocvirke, krožnik ali sklečko, lonček za belo kavo, žlico. Pol umivalnika. Za enega.
Takle imamo.
Zdajle sekljam na res drobno stebla v soboto donirane zelene, bom v olje s čebulo in korenčkom počasi pražila. Sofrito, pravijo Italijani. Potem gre v kozarčke. Bo za celo zimo, upam.
Zelenjavna juha
Tople kumare s krompirjem
Z ocvirki zabeljen stročji fižol.
In ogromno dela.
Še, če narediš žgance z ocvirki in belo kavo, potrebuješ 4 kozice, kuhalnico, žlico za ocvirke, krožnik ali sklečko, lonček za belo kavo, žlico. Pol umivalnika. Za enega.
Takle imamo.
Zdajle sekljam na res drobno stebla v soboto donirane zelene, bom v olje s čebulo in korenčkom počasi pražila. Sofrito, pravijo Italijani. Potem gre v kozarčke. Bo za celo zimo, upam.
-
Super, da vidite vsaj nekateri slike. Ne vem kateri format bi bil bolj primeren. Bom poskusila.
Ja, z zelenjavo je res precej dela. Pogrej, pa pojejo je pa hitro. Ampak, rezanje svoje zelenjave je pa res užitek. Neprecenljiv.
Ja, z zelenjavo je res precej dela. Pogrej, pa pojejo je pa hitro. Ampak, rezanje svoje zelenjave je pa res užitek. Neprecenljiv.