Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Repa - Brassica rapa
Najbolj priporočljivi so dnevi za cvet (se pa tudi ti dnevi med seboj razlikujejo glede na stanje na nebu. Zato so v setvenem koledarju posebej navedeni samo tisti res odlični dnevi...). Če ne gre na te dneve, pa so v redu tudi dnevi za plod, tako za, ribanje, konzerviranje in drugo predelavo.
Sicer glede ribanja in kisanja nimam lastnih izkušenj in samo teoretiziram , tako, da raje prisluhni "ta izkušenim". Lahko pa "v imenu znanosti" poizkusiš pripraviti v različnih terminih (kot je svetovala že Metuljc) in potem z nami delis izsledke.
Aja, pa še dilema: ali plastika ali steklo- jaz vedno, če se le da izberem steklo, ker plastiki enostavno ne zaupam..._________________naredimo svet lepši
Sicer glede ribanja in kisanja nimam lastnih izkušenj in samo teoretiziram , tako, da raje prisluhni "ta izkušenim". Lahko pa "v imenu znanosti" poizkusiš pripraviti v različnih terminih (kot je svetovala že Metuljc) in potem z nami delis izsledke.
Aja, pa še dilema: ali plastika ali steklo- jaz vedno, če se le da izberem steklo, ker plastiki enostavno ne zaupam..._________________naredimo svet lepši
Takole. Tale bo jutri za kosilo in pire krompir
Tale pa še za enkrat drugič. Bila je naribana v prvi rundi in sem jo za probo pustila čakat, da vidim kakšna bo. Barva na tej sliki je malce čudna, drugače pa je lepa takšna kot na prvi, morda za kakšen ton nekam na roza vleče, nikakor pa ne na rjavo, kot na sliki
Kisala sem tako, kot je enkrat opisoval Zuf.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Tale pa še za enkrat drugič. Bila je naribana v prvi rundi in sem jo za probo pustila čakat, da vidim kakšna bo. Barva na tej sliki je malce čudna, drugače pa je lepa takšna kot na prvi, morda za kakšen ton nekam na roza vleče, nikakor pa ne na rjavo, kot na sliki
Kisala sem tako, kot je enkrat opisoval Zuf.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Danes bomo kisali, nekaj jo bomo pa pustili v zemlji. Spodnji citat je zlata vreden.
tajana je napisal/a: |
Za zimsko uporabo pustim repo kar na njivi oz. gredi. Mraz ji sploh ne skodi. Celo zimo in se na spomlad jo lahko uporabljam svezo. V zacetku zime cimo porezem , pustm je le priblizno dva cm. Potem ce je le temp. nad nic izrasca mlada cima. Ta je zelo okusna sveza za solato s krompirjem ali pripravljena kot topla priloga. Ce repo pustimo v zemlji, le redko katera zgnije. Okrog repe vedno naredim zastirko z slamo. Tudi voluhar je nima prevec rad. ce mi zmanjka sveze solate in radica, potem napulim nekaj repe, jo pokonci zlozim v gajbico, zasujem z vlazno zagovino in shranim v klet. V nekaj dneh pozene sveza cima. To potem uporabljam za solato. Kljub rednemu obtrgavanju se cima obrasca priblizno en mesec. |
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale