Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gojenje gob na hlodih, štorih...

Odgovori
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Ostrigarji rastejo tako na salami ( slami =) ) kot tudi na hlodih.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Takoj kupim micelij ostrigarja ki raste na salami Cool_________________Iščem zanimive sadne vrste...
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Micelije bukovega ostrigarja, ki raste na slami imajo na gobe.eu. Če je to to, žal se ne spoznam dovolj na te zadeve.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Kaj se še da gojiti poleg teh gob (pa pustimo striktno medicinske gobe kot je reishi):
šampinjoni
ostrigarji
topolovke
šitake
panjevke_________________Iščem zanimive sadne vrste...
Kravzlj

Koliko micelija rabiš? meni sedaj poganjajo, samo se potem ko malo zrastejo kar posusijo?

Kaj se da gojiti. Marsikaj. Imam prijatelja ki hodi na tak faks, kjer ima dostop do kar nekaj gob. In se da res marsikaj gojiti!_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Kravzlj

Ta vikend bom spet cepil ostrigarje. Nekih 100 čepkov me še čaka.
Letos sem si nacepil ene 300 čepkov. Preprosto, brez problema. Ostrigarji._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Kravzlj, razloži malo bolj natančno te tvoje čarovnije - prosim " Kot recimo : "gojenje ostrigarjev za telebane", ali nekaj podobno.
hvala Very Happy_________________
Kravzlj

Začni danes. Poskušaj. Ne obupaj. Poskušaj še več. Beri na internetu. Ko boš hotela obupat, počakaj kako leto, potem pa spet poskusi.
In čez ene 3-5 let ti bo šlo.
Drugače pa najlažje da dobiš nekje okužene moznike. Potem kupiš še sveže moznike. Moznike skuhaš ( sveže ) , ohladiš. Daš v vrečko skupaj z okuženimi. Vato na vrhu.
Potem pa čakaš. Pa upaš da rata. In potem jih precepiš na hlode, 20 moznikov pustiš. In se vrneš na začetek =)

Če hočeš iz gobe dobiti: Kupiš gobe. Prerežeš gobo, iz nje vzameš "sterilen" kos. Ga daš med karton, ki ga prej malo pokuhaš,. In vse skupaj v posodico. Počakaš nekaj časa. Pogledaš če je prerastlo karton, in potem prestaviš med moznike, med slamo. . .
Pri tem načinu naj bi bilo vse sterilno. Čeprav najbolje mi je ratalo ko sem samo zmočil karton.

Toliko vem zaenkrat.
Predvsem pa samo probavati. Par let. Potem pa bo!_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
orhy

Ojooooj..... puli lase moja brada bi prerasla brado kralja Matjaža ._________________
orhy

Kravzlj je napisal/a:
Če hočeš iz gobe dobiti: Kupiš gobe. Prerežeš gobo, iz nje vzameš "sterilen" kos.

V tem primeru mora biti najbrž čim večja goba (oz. čim starejša), da so že trosi, al ne ?_________________
Odgovori