Stran 7 od 22

Objavljeno: To Dec 29, 2015 5:14 pm
Napisal/-a crtj
Khm...

Če oljčice sveže zamrznemo in potem želimo uporabiti, ugotovimo, da imajo okus po ribah.

Kar načeloma ni taka katastrofa, če ima človek sicer rad ribe. Je pa dobro s tem vnaprej računati v luči dejstva, da na primer ponavadi ne dajemo rib v sadno kupo.

Objavljeno: To Dec 29, 2015 5:32 pm
Napisal/-a lpmami
He-he, Črt, imaš pa vsestranske izkušnje s tole oljčico Laughing_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Dec 29, 2015 7:03 pm
Napisal/-a muha
crtj je napisal/a:
Khm...

Če oljčice sveže zamrznemo in potem želimo uporabiti, ugotovimo, da imajo okus po ribah.

Kar načeloma ni taka katastrofa, če ima človek sicer rad ribe. Je pa dobro s tem vnaprej računati v luči dejstva, da na primer ponavadi ne dajemo rib v sadno kupo.


He, he, kaj pa za brodet Wink Laughing .

Objavljeno: To Dec 29, 2015 8:40 pm
Napisal/-a lpmami
He-he, Muha, ti pa res nisi od muh! Kakšna domislica Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Ne Mar 06, 2016 10:47 am
Napisal/-a crtj
Če nadaljujemo to zgodbo z ribami... Smile

No, z marmelado pa ni tako hudo. Je okusna, čeprav nekoliko nenavadna. Recimo, da je okus nekaj takega, kot če si pripraviš skledo jagod, potem pa po malem preliješ čez nekaj paradižnikove omake.

A je ta nekoliko-paradajzni okus zaradi likopena, ki ga imata oba veliko, oljčica še dosti višjo koncentracijo - ne vem.

Mislim pa, da bi se z malo drugačno pripravo mirno naredilo iz nje ketchup... kot recimo http://the3foragers.blogspot.si/2012/10/autumn-olive-recipe-autumn-olive-ketchup.html

Objavljeno: Pe Apr 22, 2016 10:33 pm
Napisal/-a crtj
Oljčice so sredi cvetenja in so strašne. Vonj je kot jasmin in se vali naokoli v oblakih. Čebele so zelo vesele in še kup drugih žužkov zraven.

Objavljeno: Pe Apr 29, 2016 2:06 pm
Napisal/-a crtj
Cvetovi oljčic so preživeli dan upora proti pomladi -- vsaj čebele tako mislijo.

Objavljeno: Ne Avg 28, 2016 5:28 pm
Napisal/-a crtj
Res so preživeli - zdaj počasi začenjajo zoreti plodovi. Nekateri so že za v usta, nekateri so pa še bolj tako... "To je gotovo zelo zdravo," ponavadi po okušanju kakšne bljak stvari reče tašča.





Pa še idila s pajkom Smile


Objavljeno: Pe Sep 02, 2016 9:55 pm
Napisal/-a zuf
Ohoj.

Pri meni je E. multiflora tudi preživela zimsko pomlad + močno točo.

Posajena je bila jeseni 2014 kot 60cm grm s tremi močnimi vejami in golo korenino.
Plodovi so zreli, a kisli kot limona.
Bom posušil, da vidim kaj se zgodi s kislino.
Slikano danes.




Objavljeno: So Sep 03, 2016 1:30 am
Napisal/-a crtj
Če so še tako kisli, probaj še pustit. Ne vem za multifloro, vendar sortna umbellata je na koncu prav prijetnega okusa. Tele slike sicer meni zgledajo precej umbellataste...