Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2014

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

pika je napisal/a:
Ima kdo še kakšno seme Fegyuan Purple? Ni mi kalil, pa pet semen sem imela.

Mogoče je pa ta sorta malo "rahitična" Cool kar se kaljenja tiče?

Vrgel sem v zemljo vse kar sem imel (7 semen) in je prišel ven samo eden.

Ostale sem sejal po štiri semena in so večina kalili 100% - razen ene sorte, lani decembra kupljeni Ping Tung Long še ni pogledal na dan, od 6. februarja Rolling Eyes . Ostali večinoma v petem dnevu, plus nekaj dni.

LP_________________mfranc
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

izgleda, da nam ta Purple res ni usojen..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Meni tudi ni skalil, res pa je, da so semena zelo stara.
mfranc

Ne vem, nimam toliko izkušenj, ampak tudi Ping Tung Long je azijska (japonskokitajska) sorta in mi (še) ne kali.

Je možno, da so azijske dolge sorte malo bolj "jajcaste" Question Cool Laughing .

mfranc

P.S. Wink

Sem pa Ping Tung Long decembra kupil pri Reimerseeds - nekako zadnja tri leta imam občutek, da Američani prodajajo semena po sistemu "korenček in palica", nekaj dobrih, nekaj starih Twisted Evil .

Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Tudi meny Fengyuan Purple ni kalil, posejala sem 7 semen iz 2011. Ping Tunga letos nisem sejala, mi je pa lani kalil 90% iz mojih semen.
Torej Mfranc, ti si letos edini z rastlino in si zadolžen za vso semensko zalogo na Gartlcu Laughing Cool
Res srečno, upam, da ti uspe priti do plodov..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
mfranc

Bom dal vse od sebe Rolling Eyes Wink .

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

mfranc je napisal/a:
Ne vem, nimam toliko izkušenj, ampak tudi Ping Tung Long je azijska (japonskokitajska) sorta in mi (še) ne kali.

Je možno, da so azijske dolge sorte malo bolj "jajcaste" Question Cool Laughing .

LP

Pingtung in Fengyuan sem dala hkrati kalit in prvih je bilo ko uši ven že po parih dneh.
Fengyuan sem sejala dvakrat. Iz druge runde sta prišla ven samo dva, od tega je imel en zlepljene klične liste in ne rase nikamor, drugi se nekaj premika a v primerjavi z ostalimi ni nič.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, Ivčk, tudi Pika bo lahko zadolžena za semena Ping Tunga. In Fenguana. Very Happy
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Za prvega brez problema, Fengyuan pa dvomim, da bo kaj sploh zraslo.
Odgovori